Предраг Бјелошевић добитник награде „Михај Еминеску”

Б.П.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Пјесник, приповједач, драмски писац и преводилац, Предраг Бјелошевић, предсједник Удружења књижевника Републике Српске, учествовао је од 10. до 15. јуна ове године на 13. свјетском фестовалу поезије „Михај Еминеску” који је одржан у Крајови (Румунија).

На Фестивалу му је додијељена престижна Награда за поезију „Михај Еминеску” Интернационалне Академије „Михај Еминеску” медаља са ликом пјесника Еминескуа, те је проглашен амбасадором културе Академије „Михај Еминеску” и постао њен редован члан.

На Фестивалу су учествовала 32 писца из Италије, Норвешке, Румуније, Грчке, Француске, Чилеа, Гватемале, Доминиканске Републике, САД, Србије, Португалије, Шпаније, Чешке, Македоније и других. Бјелошевић је први лауреат ове свјетски познате престижне књижевне награде за поезију,  у Републици Српској и БиХ. 

Ово Бјелошевићу није прва значајна међународна књижевна награда, добитник је и свесловенске књижевне награде за поезију „Летеће перо” (2014. године) Академије словенске књижевности и умјетности из Варне (Бугарска) чији је такође редован члан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана