Испливали детаљи са снимања "Зоне Замфирове": Војин полудио због једне сцене

Г.С.
Foto: фото: Novosti.rs

На данашњи дан рођен је Стеван Сремац, најизразитији представник српске хумористичке прозе којег су прославила дио попут "Ивкове славе", "Поп Ћира и поп Спира", као и "Зона Замфирова"

. Управо по његовом дјелу снимљен је и легендарни филм "Зона Замфирова", који је један од најгледанијих и најбољих домаћих остварења, али неки детаљи о њему су тек сада су откривени. Главни глумац Војин Ћетковић који је тумачио лик кујунџије Манета, морао је добро да се помучи да би добио ову улогу.

Редитељ филма стално га је стављао у нека искушења, па Војин није знао да ће морати да покаже и своје вјештине фолклора. Највећи проблем је био што глумац није знао да одигра коло за задате сцене.

- Шотра је у сценарију написао за Манета: 'Види овог, овај је прави мајстор како игра'. Ја му кажем: 'Добро, Шотра, како ћу ја ово да одглумим?', а он ми одговара: 'Иди на фолклор'. И тако сам сваке вечери ишао на часове, и то код неког баџе који ми је додијелио да вежбам компликовано, старинско коло, испричао је глумац.

- Онда дођем после 10 дана на снимање и Шотра ме пита: 'Јеси ли увежбао коло?', а ја кажем: 'Јесам'. Затим Николи Ђуричку и осталима објасни шта треба да раде, и они за 15 секунди одиграју оно што сам ја 10 дана вежбао. Кажем себи: 'Нема везе, сада ћу да покидам'. И крене снимање, и ја одиграм, испричао је Војин у једној емисији, али није ни слутио какав ће шок доживјети:

- Одем до Шотре и кажем му: 'Дај ми да видим како сам одрадио сцену'. Он премота снимак и ја схватим да је ме је снимао до груди. Кажем му: 'Јеси ли луд? Сваког дана снимам 12 сати, некада и више, а после тога идем на фолклор. Не знам где сам, будим се у пет ујутру, а ти ми не снимиш ноге'. На то ће он: 'Ајде, богати, видело би се да не знаш, овако се види да знаш, додао је глумац, преноси Нпортал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана