Прелетачи на распродаји

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: Г.С.

Поједини страначки кадрови у Републици Српској обарају све могуће рекорде, али не у свом раду и предлагању рјешања за нагомилане проблеме грађана.

Мада, да у том домену нешто раде, односно да обарају неке рекорде више нико не може помислити ни у шали.

Рекорде и то свјетске обарају искључиво у прелијетању из једне у другу странку. Ајде бар у нечему су први. Увелико већ страначки кадрови вијећају и траже гдје да се уљуљкају и смјесте, односно у којој другој странци бар накратко сјести док не дође нека криза.

Е, она када удари, бјеже даље. И тако у недоглед. Све док не постану толико истрошени и док их не сустигну позне године да се више не могу бавити политиком.

Имамо их овог прољећа на претек. Лете ли лете. Створена је велика гужва на вратима странака. Сударају се у изласку и уласку од које странке узети сада чланску карту јер се ближе и локални избори.

Иако циљају високо вјероватно ће пасти ниско да не могу ниже. Јер и овај народ ако је ишта научио протеклих година јесте то да наши политички кадрови раде искључиво за своје интересе и не маре за њих, ама, ни најмање.

Њихова образложења која штанцају да се не слажу са политиком странке којој тренутно припадају, због чега су ето одлучили да промијене страначки дрес смијешна су и јадна да не могу бити јаднија. Не слажу се ти само са тим што не могу добити неку позицију, односно фотељу, из које би могли да диригују и живе лагодно на терет грађана ове земље.

За који мјесец, без имало сумње, ето опет новог обавјештења од њих. Истог. Јер се по већ устаљеној пракси опет неће слагати са политиком странке од које су јуче узели чланску карту. И за такве неко да гласа Они да представљају народ Жали боже само папира на којем ти пишу и гдје њихова имена и презиме стоје.

Након ових прелетача које сада имамо, а који би, када би их којим случајем извозили, добро поправили спољнотрговински биланс ове земље, јер би из децицита вјероватно склизнули и у сифицит, неизбјежна нам је и такозвана трговина папака коју развијамо са нашим страначким кадровима већ деценију.

Нема сумње да ће тај јубилеј након овогодишњих локалних избора бити свечано прослављен. Јер и папака као и ових првих њихових другара имамо без имало сумње за извоз.

И странке које примају такве могу бити само на губитку. Јер на такве тешко да се могу ослонити и чланови њихових породица, а камоли сама странка коју мијењају из мјесеца у мјесец. У ствари странка може рачунати на њих ако ће их негдје поставити, у неку фотељу. Само у том случају, па ко воли нека изволи. Нека им да чланску карту и настави да развија трговину прелетача и папака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана