У судници испричани страшни детаљи монструозног убиства сарајевске бебе

ГС
У судници испричани страшни детаљи монструозног убиства сарајевске бебе

САРАЈЕВО - Питао сам Мирелу и Санела шта се десило, погледали су ме и само хладно рекли: “Десило се.“ Беба је била мртва, умотана у декицу, када смо дошли. Тијело јој је било модро и црвено, испод ноктију модрина и црвенило, зелена боја око пупка... Дијете је било неухрањено, висила му је кожа.

Рекао је ово Мирзет Комарица, инспектор МУП-а Кантона Сарајево, који је 27. новембра прошле године дошао на лице мјеста по позиву Хитне помоћи након проналаска мртвог новорођенчета, а преноси сарајевски „Аваз“.

Хладно у кући

Полицајац је био један од свједока који су пред Вијећем Кантоналног суда у Сарајеву, којим предсједава суткиња Адиса Захирагић, саслушани у наставку суђења Мирели Бећиревић и Санелу Бојићу, који се терете за смрт бебе мушког спола од свега 26 дана.

Оптужени су да су бебу изгладњивали и држали на минусима, потпуно занемарујући њене потребе, те је дијете задобило тешке повреде усљед којих је преминуло.

Инспектор Комарица је, одговарајући на питања тужитељице Иве Курилић, казао и да је кућа у којој је била беба неусловна за становање, није се ложило, а ствари су посвуда биле разбацане.

Поред бебе су били два тетрапака и двије флашице. У кући је било хладније него напољу.

Социјална радница Николина Шутало испричала је да је Центар за социјални рад Мирели Бећиревић раније одузео двоје малољетне дјеце које је добила с другим мушкарцем. Мирела је одрасла у Дому за незбринуту ђецу на Бјелавама, након што је њу и њеног брата оставила мајка.

Од свједокиња се сазнало да је Мирела 2021. смјештена у Сигурну кућу у КС с кћеркицом од три године, која је, такођер, била доста запуштена. Мирела је с њом просјачила и била агресивна према њој. Након тога је смјештена у Сигурну кућу Сумеро, гђе је родила сина. Хтјела је напустити Сумеро и тада јој је одузет двомјесечни дјечак. Обоје дјеце данас је збринуто.

Нормална особа

Нико у Центру није знао да је Мирела трудна с трећим ђететом. Шутало је објаснила да они нису у обавези да прате пунољетну особу нити смију да наређују шта смију, а шта не смију радити. Истакла је да би јој сигурно помоћ била пружена да ју је затражила.

Одговарајући на питање тужитељице, Шутало је рекла да сматра да је Мирела нормална особа. Након питања је ли била способна да се брине о ђеци, социјална радница је рекла:

- Да јој је пружена боља прилика, можда би се боље и бринула. Био је план да јој се нађе потребна стамбена јединица, али она нас није хтјела послушати - казала је Шутало, потврдивши да је прошле године случајно срела Мирелу те да јој је рекла да дође у Центар за социјални рад, али да није примијетила да је трудна.

Одбила патронажну сестру

Патронажна сестра Захида Мемишевић казала је да је, након добивених података о порођају од 31. октобра 2023., назвала Мирелу Бећиревић, која јој је рекла да нема потребе да долази, јер јој је то треће дијете те да зна шта треба радити.

Мемишевић је казала да они не могу улазити у кућу без одобрења те је записала у картон да Мирела не жели да јој дође. Одговарајући на питање адвокатице Елме Арнаутовић, која заступа Мирелу, Мемишевић је рекла да нису имали податке да је Мирели раније одузето двоје дјеце.

Адвокат Фуад Чолпа, који заступа Санела, реагирао је тврдећи да патронажна сестра мора отићи на лице мјеста.

Оптужени Санел Бојић је раније путем адвоката Фуада Чолпе нудио тужитељици Иви Курилић споразум о признању кривице, али је она то одбила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана