Бањалучанину потврђен затвор због обљубе дјевојчица

ГС
Бањалучанину потврђен затвор због обљубе дјевојчица

БАЊАЛУКА - Драган Л. (48) из Бањалуке правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на четири и по године затвора због сексуалног искориштавања двије малољетне дјевојчице.

Он је осуђен за кривична  дјела обљуба са дјететом млађим од 15 година и полна злоупотреба дјетета старијег од 15 година.

- Након разматрања суд је одбио жалбе одбране и тужилаштва као неосноване, те је потврдио првостепену пресуду Окружног суда у Бањалуци-  рекла је "Гласу" секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Према пресуди Драган Л. је са млађом жртвом у два наврата имао сексуалне односе, док је старију дирао по интимним дјеловима тијела и она је побјегла. Кривична дјела су почињена 2019. године, када су жртве имале 14, односно 15 година. Ради заштите жртава суђење у овом предмету је било затворено за јавност те детаљи пресуде нису саопштени. Према ранијим информацијама из истраге једна од жртава је штићеница Дома за дјецу и омладину без родитељског старања и истрага у овом предмету је покренута након што се једне вечери није на вријеме вратила у дом. Алармирана је полиција и покренута је потрага. Испоставило се да је дјевичица из кафића отишла у пратњи Драгана Л. и полиција ју је пронашла у његовој кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана