Зеничанин ухапшен због тероризма, пријетио да ће непријатеље муслимана убијати ножем

ГС
Зеничанин ухапшен због тероризма, пријетио да ће непријатеље муслимана убијати ножем

САРАЈЕВО- Истражиоци СИПА ухапсили су мушкарца из Зенице, који се на Фејсбуку представља као Един Подгора, због сумње да је починио кривично дјело тероризма!

У СИПА наводе да је осумњичени на поменутом Фејсбук профилу објавио забрињавајући видео снимак.

”Према прикупљеним сазнањима ухапшени је на свом Фејсбук профилу објавио видео снимак на којем се представља као Един Подгора и говори да је кренуо убијати невјернике и чифуте, те непријатеље муслимана и говори да ће убијати ножем који се види на видеу, као и пиштољем непознате марке”, саопштила је СИПА.

Додају да је по налогу Суда БиХ у Зеници извршен претрес стамбених и помоћних објеката на двије локације, које је осумњичени користио, пише АТВ.

”Извршеним претресима откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку и то два мобилана телефона, нож и пиштољ, за који се сумња да је користио на снимку, а за који је на лицу мјеста утврђено да се у ствари не ради о правом  ватреном оружју”, саопштила је СИПА.

Додају да је осумњичени ухапшен и спроведен у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

”О даљем статусу лица ће се одредити Тужилаштво Босне и Херцеговине”, наводе у СИПА.

Додају да је акција хапшења реализована у сарадњи са Обавјештајно безбједносном агенцијом БиХ и МУП-ом Зеничко-добојског кантона,  преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана