У близини „Пахуљице“ складиште са плинским боцама, ватрогасци спријечили катастрофу

Јасмина Салопек
У близини „Пахуљице“ складиште са плинским боцама, ватрогасци спријечили катастрофу

ТРАВНИК – Припадници Ватрогасног дома Травник још се налазе код хотела “Пахуљица” на планини Влашић због сумње да има скривених жаришта, с обзиром на то да на неколико мјеста још избија дим, рекао је за “Глас Српске” секретар Ватрогасне јединице Травник Индир Мелић.

Пожар који је синоћ избио у хотелу на Влашићу, локализован је током ноћи, а према првим процјенама, настала је вишемилионска штета.

Мелић каже да су, по изласку на терен од радника хотела сазнали да се поред хотела налази плинска станица, односно складиште са 20 тона плина. Ватрогасцима је тада главни циљ био да заштите танкове са плином, који, иначе, служи за гријање хотела.

- У путу смо сазнали да се ради о пожару већег интензитета, те је било потребе за читавом јединицом на терену, а која броји око 20 људи са свим пратећим службама. Доласком на мјесто жаришта, након сазнања о плинској станици, прву фазу смо одмах посветили заштити плинске станице. Гасили дио крова поред складишта и хладили плинске боце да не би дошло до експлозије – појаснио је Мелић.

Како каже, након што су обезбиједили плинске боце наставили су са унутрашњим гашењем пожара, док су екипе ДВД Турбе и ДВД Брунеји – Влашић покушавали да зауставе вањску буктињу.

- Пожар је локализован неколико минута прије поноћи. Повријеђених није било, а пожар је захватио кровну конструкцију и био је у разбукталој фази – додаје Мелић.

Ватрогасац Елвис Мелић на „Фејсбуку“ је навео да је пожар захватио четврти спрат и кровиште на врху хотела гдје је био и базен, па је приступ жаришту био веома отежан.

Навео је да је на интервенцији учествовало 35 ватрогасаца са пет возила те да су помагали мјештани мјесних заједница Мудрике,Витовље и Шишава.

Из Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона саопштили су да је пожар пријављен Полицијској станиви Травник око 21 час.

- Одмах по запримању пријаве на лице мјеста изашли су полицијски службеници, као и припадници вВатрогасних друштава који су локализовали наведени пожар. На објекту је причињена знатна материјална штета – саопштили су из полиције.

Додају да у сарадњи са надлежним Кантоналним тужилаштвом полицијски службеници Одсјека криминалистичке полиције ПУ Травник врше увиђај те подузимају и друге мјере и радње у циљу утврђивања свих чињеница и околности у вези наведеног догађаја.

- Увиђај је још у току, те не можемо за сада говорити о узроку истог – рекли су из МУП-а за “Глас Српске”.

Према писању федералних медија, пожар је избио у сауни на горњем дијелу хотела “Пахуљица”.

О штети је тешко говорити, али је сигурно да се ради о вишемилионском износу те немјерљивој штети за планински туризам с обзиром да је Хотел „Пахуљица” био један од првих направљених хотела на овој планини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана