Туча у бањалучкој кафани: Три учесника завршила у УКЦ-у, оштећен и аутомобил

Небојша Томашевић
Туча у бањалучкој кафани: Три учесника завршила у УКЦ-у, оштећен и аутомобил

БАЊАЛУКА- Након туче до које је дошло јуче у једном бањалучком локалу, полиција је ухапсила Бањалучане З.Б, А.Г. и Т.Ч, те Х.Х. из Зенице. Три учесника завршила су у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске, а у сукобу је оштећен и аутомобил.

З.Б. терете за тјелесну повреду и оштећење и одузимање туђе ствари, А.Г. и Х.Х.  за тјелесну повреду , док Т.Ч. сумњиче за спречавање доказивања.

Надлежној полицијској станици јуче је око 15 часова пријављено је да је у угоститељском објекту у Бањалуци, нарушен јавни ред и мир тучом више особа.

-Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да је дошло до физичког сукоба између А.Г. и Х.Х. са З.Б., након чега је З.Б. употребом подесног предмета оштетио путничко возило којим је лице Х.Х. управљало . наводе из полиције.

Додају да је због задобијених повреда З.Б, А.Г. и Х.Х. је указана љекарска помоћ у УКЦ-у.

- З.Б. је подвргнут испитивању на присуство алкохола и том приликом је утврђено присуство од 0,66 г/кг алкохола у организму, док су А.Г. и Х.Х. подвгрнуту испитивању на присуство опојних дрога. Код оба лица утврђено присуство опојних дрога „ТХЦ – 10“ и „АМП“ у организму - додаје се у саопштењу.

Т.Ч. сумњиче да је са лица мјеста узео и одбацио на непознато мјесто предмет који се може довести у везу са извршењем кривичног дјела.

-Такође, истог дана око 10,50 часова, прије овог догађаја, у Бањалуци у улици Књаза Милоша, полицијски службеници су извршили заустављање и контролу мотоцикла „беверли“ којим је управљао А.Г. Провјерама је утврђено да наведено лице управља возилом прије стицања права на управљање, те да мотоцикл није регистрован. Даљим провјерама утврђено је да је лице А.Г. вишеструки повратник у чињењу прекршаја и да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од  4.280 КМ - наводи се у саопштењу.

Због бојазни да ће наставити са чињењем прекршаја од лица А.Г. је одузет мотоцикл, а уз сагласност дежурног судије Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје, против њега слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана