Шумарском инспектору пола године затвора због 500 КМ мита

Н.Т.
Шумарском инспектору пола године затвора због 500 КМ мита

БРЧКО - Инспектор за шумарство Душко Ђурић (60) осуђен је у Апелационом суду Брчко дистрикта на шест мјесеци затвора за примање мита од 500 КМ, док је ослобођен једне тачке оптужнице.

Суд је истовремено одбио приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта да се Ђурићу изрекне мјера забране вршења дужности у инспекцијским органима у вези са пословима шумарске инспекције.

Он је раније био ослобођен оптужби, а ова пресуда му је изречена након жалбе оптужбе. Тужилаштво је најавило жалбу и на ову осуђујућу пресуду јер сматра да по правилној примјени закона оптужени није могао бити дјелимично ослобођен.

- Изостанком адекватних санкција се не може испунити сврха специјалне и генералне превенције -саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Ђурић оптужен је да је захтијевао и примао новац да не би предузимао службене радње из своје надлежности.

Оптужницом из 2020. године њему је стављено на терет да је годину раније, у два наврата, захтијевао и примио новац да не обуставља сјечу и транспорт дрвних сортимената и не предузима друге мјере на које је овлаштен као надлежни инспектор у дистрикту Брчко.

Њега се терети да је од особа које су без неопходних дозвола и процедура вршила сјечу дрва захтијевао и узео 700 евра, што је учинио и неколико мјесеци касније узевши износ од 500КМ.

Ђурић је откривен и лишен слободе 18. октобра 2020. године, у оквиру акције кодног назива “Дрвосјеча” у тренутку док је узимао мито.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана