Пиштољем случајно усмртио комшију: Потврђена оптужница против Мирка Ковачевића Меде из Сокоца

Небојша Томашевић
Пиштољем случајно усмртио комшију: Потврђена оптужница против Мирка Ковачевића Меде из Сокоца

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Мирко Ковачевић звани Медо (53) из Сокоца оптужен је да је из нехата убио комшију Радомира Ђерића (62) којег је случајно погодио хицем из пиштоља када се саплео и пао у његовој механичарској радњи у Сокоцу.

Оптужницу је подигло Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио Основни суд у Сокоцу. Ковачевићу се на терет ставља кривично дјело нехатно лишење живота, али и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја јер за оружје није имао дозволу за ношење и држање.

Према оптужници све се десило 31. маја 2021. године улици Косовска у Сокоцу када је Ковачевић дошао код Ђерића у  радионицу како би набавио дио за радну машину. Кобног дана довезао се "голфом2" носећи у џепу прслука пиштољ "ЦЗ" калибра 7.62 милиметра.

- Док се кретао по радионици оклизнуо се и изгубио равнотежу, те пао на бетонску подлогу. Усљед пада дошло је до опаљењa метка из пиштоља и хитац је погодио Ђерића у груди те му нанио повреде у виду устрелне ране грудног коша, прострела шестог лијевог ребра, прострела шестог грудног пршљена и прострела срчаног мишића. Усљед тога је наступила смрт оштећеног која је констатована у Дому здравља у Сокоцу - пише у оптужници у којој се наводе иницијали убијеног.

Додаје се да је  Ковачевић по уласку у радионицу знао да у џепу прслука има ватрено оружје, те је био свјестан да је то опасна ствар.  Даље се наводи да је оптужени олако држао да до опаљења из ватреног оружја неће доћи.

Према оптужници Ковачевић за поменути пиштољ није имао оружни лист и одобрење надлежног органа за држање или ношење, што је такође знао.

Након овог трагичног догађаја, комшије и познаници оптуженог и жртве испричали су да се њих двојица нису сукобљавали.  Према њиховим причама Ковачевић се наводно оклизнуо када је запео за неки блатобран у радњи. Они су рекли да је кобног момента у сусједној просторији био Ђерићев син који је како су они тада испричали, заједно са Ковачевићем оца Радомира одвезао у хитну, али му није било спаса.

Ковачевић је након хапшења током саслушања у полицији испричао да није имао намјеру да убије Ђерића те да је истакао да се јако каје због свега. Он је то јако тешко поднио. Познаници Ковачевића тада су рекли да је он породичан, озбиљан човјек који није имао проблема ни са ким.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана