Семберци "ометачем" откључавали возила код Градишке

Н. Т.
Семберци "ометачем" откључавали возила код Градишке

ГРАДИШКА – Бијељинац П.Б. ухапшен је у акцији "Кар Гејмер" због сумње да је користећи специјални уређај за ометање закључавања возила украо одређену количину новца, док се трага за његовим саучесником и суграђанином Д.Р за којим је расписана и потрага.

Како је саопштено из Полицијске управе Градишка поменута акција спроведена је данас и усмјерена је на сузбијање кривичних дјела против имовине.

- Полицијској станици Градишка, 27. новембра оштећени су пријавили да су непозната лица или више њих, из њихових аутомобила украли  одређене количине новца. Оперативним радом полицијски службеници дошли су до сазнања да су лица  П. Б. и Д. Р. из Бијељине на подручју града Градишка извршили више кривичних дјела против имовине након чега је ухапшен П. Б. - стоји у саопштењу полиције.

Појашњава се да су поменути П. Б.и Д. Р. кориштењем уређаја за ометање сигнала откључали скупоцјене аутомобиле те из њих украли  одређену количину новца.

Наводи се да је након хапшења П. Б. обављен претрес куће, помоћних објеката као и возила које користе осумњичена лица.

- Пронађени су предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела и то новац, уређај за откључавање возила „ометач“ и други предмети, који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је да је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против осумњичених у редовној процедури поднесе извјештај због почињених кривичних дјела.

Акцију "Кар Гејмер" спровели су припадници Полицијске управе Градишка, у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, Полицијском управом Бањалука и Полицијском управом Бијељина. а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана