Порески инспектори иду иза решетака: Узели 5.000 КМ мита

Н. Т.
Foto: МУП Републике Српске

БАЊАЛУКА - Инспектори Пореске управе Републике Српске који су ухапшени у акцији "Афродита" Игор Граховац, Драгослав Тубић и Снежана Драгичевић Митровић због узимања мита иду иза решетака, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо, да осумњичене терете да су узели 5.000 КМ од власника једног салона љепоте како би му смањили казну за уочене неправилности и олакшали положај.

- Поступајући тужилац испитао је осумњичене те ће им бити предложено одређивање притвора. Та одлука је тренутно у припреми - рекли су у Републичком тужилаштву које води истрагу.

Истакли су да ће по доношењу одлуке о приједлогу притвору бити саопштено више информација и детаља.

Поменути инспектори ухапшени су због сумње да су узели неколико хиљада марака од власника једне бањалучке фирме да би му смањили казну за уочене неправилности.

- Они су то предузеће контролисали више пута та су од власника тражили да их почасти како би му погодовали да контрола буде за њега повољнија. Говорили су му да су уочене неправилности и да ће они то средити ако им да нешто. Тако су у више наврата узели неколико хиљада марака - рекао је извор "Гласа Српске".

Акцију су "Афродита" извели су јуче припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске  под надзором Републичког тужилаштва. 

Током акције обављено је неколико претреса на подручју Бањалуке, а како се сазнаје претресена је имовина осумњичених и простори које су користили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана