Почиње суђење оптуженима за транспорт двије тоне кокаина

Танјуг
Почиње суђење оптуженима за транспорт двије тоне кокаина

БЕОГРАД - У Посебном одjељењу за организовани криминал Вишег суда у Београду за 18. јун заказан је почетак суђења четворици оптужених да су као чланови групе организовали транспорт кокаина из земаља Јужне Америке до земаља Западне Европе и Србије.

На припремном рочишту ће тужилац прочитати оптужницу, браниоци ће изнијети своје доказне приједлоге, а оптужени ће се кратко изјаснити о кривици.

Оптужени у овом случају су Слободан Костовски, Никола Стојадиновиц, Небојша Субин и Бојан Копитовић.

Они се оптужницом терете да су као организована криминална група од марта 2022. до 24. августа прошле године извршили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. 

У интернационалним водама, на Атлантском океану у једрилици је 24. августа прошле године заплијењено око двије тоне кокаина, а једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин.

Њих је организовао, како се сумња Костовски, који је побјегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница.

Ова организована криминална група је у наведеном периоду организовала транспорт кокаин ради даље продаје, на тај начин што су обезбјеђивали једрилице, контактирали са продавцима опојне дроге, организовали локације за прихват и истовар кокаина, скривање опојне дроге и ангажовали посаду (то су били Чех и Украјинац).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана