Ово су имена ухапшених чланова Елезове групе у полицијској акцији "Коде"

Nebojsa Tomasevic
Ово су имена ухапшених чланова Елезове групе у полицијској акцији "Коде"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Група која је пала у акцији "Коде" повезана је са Дарком Елезом и сви су раније радили по његовом налогу, а послије његовог притварања наставили су се бавити криминалним пословима међу којима је и препродаја наркотика, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из полиције у овој акцији до сада је, због сумње да су се бавили шверцом дроге, ухапшено 15 особа,  а сумња се да су препродајом раних наркотика међу којима су кокаин, хероин и марихуана, зарадили 2.750.000 КМ. Акција је изведена на подручју Бањалуке и регије Источног Сарајева гдје обављено 27 претреса.

Како нам је потврђено у акцији су ухапшени Борис Митровић Гилмар, Игор Цицовић, Данило Цицовић, Ђорђе Цицовић, Емина Машић, Далибор Бамбарез звани Бамби, Милан Међо, Драгомир Пандуревић, Бојан Ристичевић, Ђорђе Милић, Данијел Стјепандић, Александар Хршум, Борис Крављача и Пеђа Спајић.

- Они су последњих година наставили да се баве криминалним пословима које су радили док је Елез био шеф. Након његовог притварања улогу вође групе је преузео његов ранији најближи сарадник и посао је настављен. Међу најближим његовим сарадницима је ухапшени Митровић Гилмар. Истражиоци су успјели да прибаве довољно доказа да су они растурали дрогу у већим количинама и зарадили око 2.8 милиона КМ-рекао је наш извор.

Додао је да су подаци о криминалним активностима ове групе прибављени на основу информација прикупљених са апликације "Скај", али и оперативним радом полиције на терену.

Акцијом је обухваћен и Миљан Радоња, који се дуже вријеме налази у бјекству и за њим је расписана Интерпол потјерница.

Већина ухапшених има дебљи полицијски досије и раније су хапшени и притварани због разних кривичних дјела међу којима је и шверц наркотицима.

Данило Цицовић познат је као члан аутомафије и дио је групе којој се суди у предмету "Волан" у Суду БиХ. Он је и раније хапшен због других кривичних дјела, а у  у октобру 2010. године рањен је у пуцњави у Источном Сарајеву.

Игор Цицовић и Борис Митровић звани Гилмар осуђени су због трговине наркотицима у предмету ”Парк”, због  препродаје хероина. Митровић је због шверца дроге у тром предмету  осуђен  на двије године затвора због трговине дрогом. Осим тога, Гилмар је недавно оптужен за покушај убиства Немање Глухаковића којег је хицима  из пиштоља ранио у ноге у Источном Новом Сарајеву. Према оптужници он је покушао  убије Глухаковића  3. децембра прошле године у угоститељском објекту „Ракија Бар” када је на њега испалио седам хитаца из пиштоља те га ранио у поткољеницу.

Његово име нашло се у извјештају који је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске поднијела Тужилаштву БиХ против 17 особа, међу којима су Филип Кораћ, Огњен Орашанин и Сани Ал Мурдаа. Групи је на терет стављена међународна трговина кокаином на територији Србије, Хрватске и Белгије.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, која је носилац акције, не наводећи имена потврђено је да је ухапшено 15 особа због неовлаштене производње и промета опојним дрогама. Саопштили су да је  противправна имовинска корист стечена извршењем поменутог кривичног дјела  око 2.750.000,КМ.

- У току су претреси на 27 локација  на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бања Луке и Кантона Сарајево.  Акција је усмјерена против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога ( кокаин, хероин, марихуана , амфетамин, екстази и других супстанци за производњу опојних дрога), те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога -  наводи се у саопштењу.

Додаје се да се претреси раде по наредбама Окружног суда Источно Сарајево и надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево

Према незваничним информацијама на подручју Бањалуке претресла стан који користи једно лице и одузет је аутомобил. Извор близак истрази је појаснио да је претресен стан који је користи Бојан Ристичевић

Из Окружног тужилаштва Источно Сарајево саопштили су да је акција "Коде" изведена по њиховим наредбама у сарадњи са ЕУРОПОЛОМ.

- Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и у сарадњи са ЕУРОПОЛ-ом, реализују вишемјесечну акцију кодног назива „Коде“, а на основу информација добијених анализом „Скај“ апликације.   Акција је усмјерена против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарали куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога, те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и противправно стекли имовинску корист у вриједности 2.750.000 КМ-саопштило је Тужилаштво.

Како сазнајемо сви осумњичени ће навјероватније биће предати у надлежност поменутог тужилаштва.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана