Оптуженом за покушај убиства полицајца мјера обавезног лијечења

Небојша Томашевић
Оптуженом за покушај убиства полицајца мјера обавезног лијечења

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци Рами Хусеинбашићу из Добоја, који је у неурачунљивом стању покушао убити полицајца ПС Добој 2 Слободана Серафијановића, изрекао је мјеру обавезног психијатријског лијечења и чувања у здравственој установи.

Како је саопштено из овог суда, наводећи иницијале, утврђено да је Хусеинбашић у стању неурачунљивости учинио противправно дјело које је законом одређено као покушај тешког убиства.

- Постоји опасност да би оптужени могао извршити исто или теже кривично дјело, тако да је ради отклањања ове опасности потребно његово лијечење и чување у здравственој установи па му је суд изрекао такву мјеру безбједности-саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Додају да ће изречену мјеру суд обуставити кад утврди да је престала потреба за лијечењем и чувањем оптуженог у здравственој установи.

-Сваке године ће суд поново одлучивати да ли је лијечење и чување оптуженог у здравственој установи и даље потребно-наведено је у саопштењу Окружног суда.

Рјешењем суда од Хусеинбашића је одузета комбинована ловачка пушка (бокерица), чаура и метак.

Злочин је почињен у јулу ове године. Наиме, полицији су Хусеинбашићеве комшије пријавиле да он усред ноћи хода двориштем и прича сам са собом. Будући да се ради о ловцу, који посједује ватрено оружје, страховали су да би он могао повриједити некога или самог себе. Након пријаве на терен је упућена патрола полиције и по њиховом доласку Хусеинбашић је запуцао из пушке  ка полицајцу. Срећом Серафијановића није погодио, а метак је прошао кроз јакну службене униформе оставивши рупу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана