Мушкарац са Мањаче убијен, осумњичени ухапшен

ГС
Мушкарац са Мањаче убијен, осумњичени ухапшен

БАЊАЛУКА - Родољуб Васиљевић са Мањаче убијен је са више удараца тупим предметом по глави, а због сумње да је починио убиство ухапшен је Драженко Радуловић (41) из Бањалуке, потврђено је за АТВ.

Већ након увиђаја постојала је сумња да је Васиљевић убијен, будући да су на тијелу биле видљиве повреде главе. Међутим, у први мах се није знало да ли су повреде настале од батинања или као посљедица пада.

-Извршена је обдукција којом је потврђено да се радило о насилној смрти и да је Васиљевић убијен са више удараца тупим предметом у главу. Сумња се да су му ударци нанесени летвом или шипком. Ти предмети су током истраге пронађени и изузети и биће предмет даљег вјештачења - каже извор близак истрази за АТВ.

Он наводи да су оперативним радом на терену и испитивањем свједока криминалистички инспектори ПУ Бањалука до сазнања о могућем извршиоцу, који је још јуче ухапшен и спроведен на криминалистичку обраду.

-Ради се о Драженку Радуловић који је ухапшен због сумње да је починио убиство. Он ће бити спроведен у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци уз извјештај о почињеном кривичном дјелу. По наредби суда јуче су извршени претреси просторија које је он користио -каже извор близак истрази.

Досадашња истрага указује да је Васиљевић претходних дана био у више кафана и пио алкохол. Навече 18. априла је, по изласку из кафане, почео да узнемирава мјештане Кола, да би тупим предметом разбио шајбу на паркираном возилу осумњиченог Радуловића.

-Након тог између њих је дошло до свађе и Радуловић је насрнуо на Васиљевића и више пута га изударао по глави тупим предметом усљед чега је преминуо - каже извор близак истрази.

Из ПУ Бањалука је саопштено да је због убиства ухапшен Д.Р.

-Предузимањем оперативних мјера и радњи, након извршеног увиђаја у мјесту Кола, град Бањалука, гдје је 19. априла око 06,35 часова у близини основне школе пронађено беживотно тијело лица Р.В. из Бањалуке, полицијски службеници су дошли до сазнања да је лице Д.Р. употребом физичке снаге и подесног предмета нанијело повреде лицу Р.В. услијед којих је исти преминуо. На основу наредбе дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука данас је у Бањалуци у Заводу за судску медицину Републике Српске извршена обдукција, којом приликом је утврђено да је смрт лица Р.В. наступила насилним путем,  као посљедица више нанесених удараца тупим предметом у предјелу главе - наводе у полицији.

Додају да је на основу наредбе судије Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, 19. априла извршени су претреси стана и возила које користи лице Д.Р., којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

- Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након компетирања и документовања предмета лице Д.Р. ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука - саопштила је полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана