Љекар и козметичар у притвору: Жена послије рутинске интервенције завршила на операцији

ГС
Љекар и козметичар у притвору: Жена послије рутинске интервенције завршила на операцији

БЕОГРАД- Први основни суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Ж. М. и Д. О., двојици запослених у Специјалистичкој љекарској ординацији "Беомедикус Београд", због сумње да су приликом интервенције уклањања задебљања коже стопала нестручном интервенцијом нанијели тешке тјелесне повреде А. И.

Притвор им је одређен да не би ометали поступак утицањем на свједоке, као и да не би поновили кривично дјело, потврђено је Танјугу у том суду.

Претходно су осумњичени саслушани у тужилаштву, када је Ж. М. изнео одбрану, али је по савјету браниоца одбио да одговара на питања тужиоца, док је Д. О. искористио своје законско право и бранио се ћутањем.

Козметичару М. Ж. и љекару опште праксе Д. О, из Специјалистичке љекарске ординације "Беомедикус Београд" на терет је стављено кривично дјело тешка дјела против здравља људи.

Сумња се да је дјело извршено у односу на пацијента А. И. приликом рутинске инервенције уклањања задебљања коже спољњег дијела стопала, те да је приликом нестручне интервенције дошло до компликација усљед којих је оштећена задобила тешке тјелесне повреде - деформитет стопала који је морао бити саниран хируршком операцијом цијелог лијевог стопала оштећене са трансплатацијом коже, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана