Каран: Криминална група из Приједора има везе и са убиством Башића

Г.С.
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да је у акцији „Рома“ у Приједору ухапшено 14 чланова криминалне групе која се бавила наркотицима, а која има повезнице са најтежим кривичним дјелима из ранијег периода, па чак и са убиством начелника приједорске крим-полиције Раденка Башића.

Каран је истакао да је МУП Републике Српске готово годину дана оперативно радио на овом откривању, тачније од јуна прошле године.

- Ово је једна јако добра акција и честитам нашим полицајцима на добро обављеном послу - рекао је Каран.

Полицијска управа Приједор саопштила је да је током полицијских претреса на више локација ухапшено 14 лица, одузето око 1,2 килограма кокаина, око три килограма марихуане те откривена лабораторија за узгој марихуане.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је 21. марта 2022. године из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

Полиција снажна у одбрани грађана, мира, безбједности и уставног поретка Републике Српске

Каран је најбитнијим оцијенио да је полиција снажна у одбрани грађана, мира, безбједности и уставног поретка Републике Српске.

“Полиција у Републици Српској гарант је заштите уставног поретка и безбједности свих грађана”, поручио је Каран.

Он је навео да је МУП након терористичког напада у Москви предузео низ мјера и радњи који су и сада актуелне, додајући да је на улици појачано присуство припадника полиције са дугим оружјем, а посебна пажња се посвећује мјестима масовног окупљања.

“Предузели смо низ других мјера и оперативно покривамо лица која смо раније евидентирали и која на различите начине можемо довести у везу са извођењем терористичких активности или било којим обликом помагања када је ријеч о тероризму”, рекао је Каран.

Он је навео да су годину дана након трагичног догађаја у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду и даље на снази јаке мјере и ангажовање у школама које је мултидисциплинарног карактера.

“Извршили смо контролу свих стрелишта и посебну контролу имаоца и носилаца оружја”, рекао је Каран.

Када је ријеч о мигрантима, Каран каже да је у прва три мјесеца ове евидентирано око 400 миграната више него у истом периоду прошле године и да је видљива њихова покретљивост у посљедње вријеме.

“Када узмемо у обзир бројке, то није нешто алармантно. Нажалост, све институције у БиХ нису нашле адекватан одоговор на ово питање”, рекао је Каран.

Он је истакао да ће МУП појачати мјере уочи васкршњих празника и скупа у Градини 12. маја, који, како каже, представља безбједносни изазов.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана