Хапшење у Бањалуци, "пао" стари полицијски знанац (ВИДЕО)

Небојша Томашевић
Хапшење у Бањалуци, "пао" стари полицијски знанац (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА – Рајко Павић ухапшен је данас у Бањалуци, потврђено је „Гласу Српске“.

Хапшење су извели припадници Полицијске управе Бањалука. Како се може видјети на снимку које су објавили поједини медији, полиција је пресрела аутомобил, опколила га и ухапсила једно лице. Павић је хапшен крајем маја због сумње да се може довести у везу са случајем отмице.

Павић има иза себе подебљи криминални досије и недавно је хапшен због сумње да је помагао Ненаду Радинковиићу  који је притворен због сумње да је отео Халида Н. од чијег брата је узео 42.000 евра у крипто валути као откупнину. Павићу је стављено на терет да је подигао новац који је Радинковић наплатио од жртвиног брата.

Осуђиван је више пута, а  2011. гопдине му је у бањалучком Окружном суду изречена казна од укупно 20 година затвора због више кривичних дјела. Осуђен је на три и по године затвора због бијега из Казнено-поправног затвора Бањалука и та  казна је обједињена са ранијом осудом од 18 година и шест мјесеци затвора због више тешких кривичних дјела, па му је изречена јединствена казна од 20 година затвора.

Њега је загребачки Жупанијски суд 23. новембра 2010. године у одсуству неправоснажно осудио на 15 година затвора због троструког покушаја убиства.

Осуђен је јер је, у вријеме док је био у бјекству из требињског затвора, 2005. године пред клубом "Фонтана" у Загребу пуцао у тројицу радника обезбјеђења и тешко их ранио. Окружни суд у Бањалуци је у мају 2006. године осудио Павића на 42 мјесеца затвора због три тешка кривична дјела. Он је 14. јануара 2006. године, током прославе Православне нове године, у кафе-бару "Вокс" хицем из пиштоља у главу ранио Небојшу Росића.

Павић је прво кривично дјело починио још 2004. године, када је ранио Славицу Кнежевић из Бронзаног Мајдана док је чекала аутобус на стајалишту у улици Крајишких бригада у Бањалуци. Трчећи за аутомобилом "опел омега", чији возач је ударио његовог пса Багзија, Павић је испалио шест хитаца, од којих је један погодио Кнежевићеву у руку.

Павић је 2006. године у бијељинском Окружном суду осуђен на 15 година затвора јер је 24. новембра 2004.  заједно са Божом Цвјетиновићем и Елдином Омерагићем опљачкао породичну кућу пекара Сретена Радића у Братунцу. Током оружане пљачке украли су 28.000 марака, убили Божића и тешко ранили његову супругу Сњежану.

 

;

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана