Хаос на дјечјем рођендану: Држављани Србије претукли мушкарца који је касније преминуо

Г.С.
Хаос на дјечјем рођендану: Држављани Србије претукли мушкарца који је касније преминуо

Аустријска полиција интензивно трага за Сашом К., Милованом Д. и Сашом Ј. поријеклом из Србије након што су осумњичени за убиство Златомира Ј. (66) у кафићу у аустријском Восендорфу.

Они су били гости на рођенданској забави трогодишњег дјетета гдје су се прво вербално сукобили, а након неког времена дошло је и до физичког обрачуна.

Тројица мушкараца су брутално претукла Златомира који је доживио срчани удар због чега је син морао да га реанимира. Насилници су, упркос томе што су видјели да син покушава да помогне оцу, наставили да га шутирају и ударају.

Жртва овог обрачуна, Златомир Ј, преминуо је услијед срчаног удара. Његов син, Златан (29), покушао је да га оживи и одржи у животу, али је човјек од задобијених повреда преминуо у болници.

Тек када је свједок позвао полицију, тројица мушкараца се покупила и побјегла у непознатом смјеру.

Државно тужилаштво у Винер Нојштату расписало је такозвану европску потјерницу за траженим држављанима Србије.

Главни осумњичени (45) за ово дјело иначе је вишеструко осуђиван, а како преносе аустријски медији, он је први насрнуо на Златомира Ј. (66) и његовог сина Златана.

Међутим, како преносе аустријски медији, осумњичени су послије сукоба побјегли аутомобилом у непознатом правцу, а наводно се налазе у Србији.

Све се десило 29. маја ове године када су тројица Срба, иначе у сродству (отац, син и нећак) брутално насрнули на оца и сина и тукли их, како преносе аустријски медији, и рукама и ногама, да би старији човјек због задобијених повреда преминуо у болници.

Аустријска полиција увелико трага за њима, а иза оваквог напада наводи се да се крије свађа између двије породице које су већ дуго у завади, пише ОЕ24.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана