"Гласу" потврђен разлог одгоде изручења злогласног убице у БиХ

Н. Т.
"Гласу" потврђен разлог одгоде изручења злогласног убице у БиХ

БАЊАЛУКА - Изручење БиХ познатог убице Синише Петрића, званог Зеница, одгођено је за фебруар јер је наводно учествовао у инциденту у шпанском затвору, потврђено је “Гласу Српске”.

Он је авионом данас требало да стигне из Шпаније на аеродром у Сарајеву. Раније је Окружни суд у Бањалуци саопштио да је донио рјешење којим признају пресуду националног суда Шпаније јер су испуњени законски услови, као и услови из међународних уговора. Тако је суд прихватио да Петрић у БиХ издржава казну.

Петрић је пресудом националног суда у Шпанији осуђен за организовани криминал на пет година те за посједовање ратног арсенала оружја и ватреног оружја на 10 година затвора. Како је појашњено у саопштењу бањалучког Окружног суда оно за шта је Петрић осуђен у Шпанији јесу кривична дјела и по домаћем законодавству.

- Дјело описано под тачком 1. наведене пресуде је кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела Кривичног законика РС, а дјело описано под тачком 2. исте пресуде је кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. За та дјела утврђене су појединачне казне затвора па је Окружни суд у Бањалуци осуђеном изрекао јединствену казну од 14 година у коју је урачунато вријеме које је провео у притвору - наведено је у саопштењу суда.

Петрић је познат као десна рука Луке Бојовића те по монструозним убиствима широм Европе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана