Дуге цијеви на улицама Бањалуке: Судска полиција довезла убицу Далибора Чамбера у Дом здравља

ГС
Foto: Архива/ Илустрација

Судска полиција довезла је Далибора Чамбера у бањалучки Дом здравља.

У питању је хитан љекарски преглед, сазнаје Српскаинфо.

Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Далибора Чамбера на јединствену казну од 25 година и три мјесеца затвора због убиства Душка Савановића.

Суд је тако ублажио првостепену казну којом је Чамбер због тешког убиства био осуђен на 30 година затвора.

У Врховном суду РС су навели да је жалба одбране дјелимично уважена.

Чамбер је тако због тешког убиства осуђен на 25 година затвора, а због неовлаштеног посједовања оружја на шест мјесеци, па му је изречена јединствена казна од 25 година и три мјесеца затвора.

У оптужници се наводило да је 31. децембра 2020. године око 22.30, Чамбер дошао заједно са колегом Миланом Ђурђевићем на паркинг пумпе „Нис Петрол“ аутом “мерцедес”, којим је управљао Ђурђевић.Затим су изашли из возила, те дошли у вербални, а потом и у физички сукоб са Савановићем и његовим пријатељем Алексом Бабићем (22), који су на паркинг пумпе дошли својим возилом.

Чамбер је током физичког обрачуна извадио пиштољ марке “Црвена Застава” калибра 9 мм, за који није посједовао оружни лист и дозволу за ношење, па је испалио један хитац у правцу “супарничког возила” који је погодио задњи лијеви точак.Потом испаљује још један хитац из пиштоља према Бабићу, погодивши га у лијево стопало.

– Бабић је задобио тешку тјелесну повреду у виду стријелне ране стопала са преломом кости лијеве пете – додаје се у оптужници.

Затим Савановић удара Чамбера, усљед чега он пада на леђа у близини апарата за точење горива, те из лежећег положаја испаљује и трећи хитац према Савановићу, погодивши га у стомак.

– Савановић је превезен возилом Службе хитне помоћи Лакташи на реанимацију у Ургентни центар УКЦ Републике Српске, али је од посљедица рањавања преминуо истог дана око 23.50 сати усљед масивног искрварења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана