Детаљи трагедије на Јабланичком језеру: Два брата упала у воду, чувар спасио једног

ГС
Foto: Ослобођење

САРАЈЕВО- Након трагедије која се синоћ око 20 сати догодила на Јабланичком језеру када се у мјесту Радешине утопио 16-годишњак, из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона су потврдили да је ријеч о А.Е.С., држављанину Саудијске Арабије.

Смрт наступила утапањем

-У 21.30 сати тијело су пронашли рониоци ГСС Прењ и извукли из воде-речено је из МУП-а ХНК.

На лицу мјеста је обављен увиђај којем је присуствовао дежурни тужилац Тужилаштва ХНК-Подручног уреда Коњиц, а патолог је констатовао да је смрт наступила утапањем.

Како је речено из Тужилаштва ХНК, дјечак је са својим родитељима, браћом и сестрама боравио у том мјесту, а утопио се под несретним околностима.

У вријеме трагедије родитељи су били у близини, а 16-годишњак и један од његове браће су током игре, док су се налазили на једном понтону упали у воду с висине од око пола метра. Остала дјеца која су, такође, била с њима почела су вриштати и звати помоћ, а први је похитао радник на осигурању и одржавању који је одмах скочио и успио спасити једног дјечака.

Дјеца били непливачи

Нажалост, 16-годишњаку није успио помоћи.

Kако Аваз сазнаје, дјеца су били непливачи.

Подсјетимо, синоћ касно су из ГСС Прењ објавили да су тијело несретног дјечака из другог зарона успјели пронаћи на дубини од пет метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана