Браћи Врањеш изречена казна од 8.000 КМ: Признали премлаћивање младића и дјевојке

ГС
Браћи Врањеш изречена казна од 8.000 КМ: Признали премлаћивање младића и дјевојке

БАЊАЛУКА - Познати бањалучки фудбалери Огњен и Стојан Врањеш у Основном суду признали су кривицу за премлаћивање дјевојке и момка у центру Бањалуке, па су осуђени на новчану казну од укупно 8.000 КМ.

Браћа Врањеш признали су да су испред ресторана “Агапе” у центру Бањалуке напали и нанијели повреде Душану Комљеновићу и његовој тадашњој дјевојци, а сада супрузи Ањи Комљеновић.

Како Српскаинфо сазнаје, Огњен Врањеш добио је казну од 6.000 КМ, а Стојан од 2.000 марака.

Према информацијама овог портала, оштећени брачни пар Комљеновић се успротивио овим казнама и сматрали су да фудбалери морају добити строжију казну, међутим и поред тога изречене су им поменуте новчане казне.

Огњен Врањеш тренутно игра за Хатајспор из Турске, док његов брат Стојан брани боје Слободе из Тузле.

Током задњег рочишта браћа Врањеш су изјавили да свјесно и са разумијевањем признају кривицу и да се све десило онако како је наведено у оптужници. Обојица су истакла и да кривицу признају како би се овај поступак што прије окончао. Према пресуди, напад се десио 20. јуна 2020. године око 1.50, на Тргу Крајине, у објекту робне куће “Боска”, на другом спрату

- Тада је код покретних степеница Огњен физички напао Душана Комљеновића и Ању (тада Тртић). Он је стиснутом песницом ударио Душана у главу у предјелу лица, те му је том приликом избио три зуба и оштетио четврти. Од ударца је Комљеновића пао низ покретне степница са другог на први спрат - наводи се у пресуди.

Након тога, Огњен је оштећену Ању Комљеновић, која је кренула према њему, рукама одгурнуо од себе.

Окружни јавни тужилац Далибор Врећо изјавио је да су казне које су изречене браћи Врањеш адекватне.

- Казна Огњену Врањешу од 6.000 марака, је у складу са оквирима судске праксе судова у Српској за оваква кривична дјела. У односу на оптуженог Стојана тужилаштво сматра да је предложило адекватну санкцију, будући да је за кривично дјело које му се ставља на терет прописана новчана казна или казна до године затвора - рекао је Врећо.

Тужилаштво је узело у обзир и то да браћа Врањеш нису раније осуђивани, као и чињеницу да су признањем скратили овај кривични поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана