„Био сам шокиран“: Познати адвокат из Бањалуке открио детаље због којих је био ухапшен

ГС
„Био сам шокиран“: Познати адвокат из Бањалуке открио детаље због којих је био ухапшен

Драган Ступар познати бањалучки адвокат, пуштен је на слободу након саслушања у Посебном одјељењу Републичког јавног тужилаштва.

Уобразложењу одлуке наведено је да нису постојали разлози да се затражи одређивање притвора према осумњиченом.

Ступар је у ексклузивној исповијести за Српскаинфо по први пут открио за шта се уопште терети, обзиром да је јавност до сада информисана само да се радило о кривичним дјелима напад на судију или јавног тужиоца у стицају са недозвољеном производњом оружја. Као разлог за хапшење било је наведено и насиље у породици.

– Био сам шокиран када сам прочитао за шта сам осумњичен, а то је да сам припремао и организовао убиство главног тужиоца ОЈТ Бањалука Зорана Булатовића који је у међувремену преминуо. До које мјере се ишло говори и то да ме терете да сам набавио оружје и експлозивну направу са даљинским детонатором и да сам то сакрио на непознатој локацији – истакао је Ступар додавши како је са покојним главним тужиоцем имао изузетну сарадњу, а што документује дописима које је размијенио са Булатовићем у ранијем периоду везаним за други поступак, преноси Српскаинфо.

Бањалучки адвокат посебно је истакао да је више од два мјесеца био под посебним истражним радњама, те да у критично вријеме нису пронађене никакве инкриминишуће радње са његове стране.

И даље невјерујући у детаље кривичног дјела за које се терети, Ступар наводи да му је све било напаковано, како би се обуставила истрага која се води у другом поступку против радника Центра за социјални рад у Бањалуци, јер не може виђати своје малољетно дијете.

– У медијима се наводило да сам ухапшен и због насиља у породици, што нема благе везе са истином. Међутим, ово је све напаковано да би се обуставила истрага која се води, јер већ дуже вријеме не виђам своје дијете – изјавио је Ступар.

Додаје како је против њега недавно обустављена истрага због поменутог кривичног дјела због недостатка доказа, а која се односила на вербалне пријетње бившој супрузи.

За пиштоље који су пронађени у његовим просторијама након хапшења, не негира одговорност.

– Јесте, то је моје оружје без дозволе. Имао сам дозволу до прије пар година, али је више немам. Оружје имам, јер ми је угрожена безбједност од стране криминалних особа из Србије које ми пријете убиством – додао је познати бањалучки адвокат.

Ступар је уједно похвалио поступање Републичког јавног тужилаштва које је како оцјењује бањалучки адвокат, у конкретном случају професионално приступило предмету и након испитивања закључило да не постоје разлози за стављање приједлог за одређивање притвора.

– Истовремено нисам имао никаквих замјерки на рад полицијских службеника који су били коректни током претреса – додао је Ступар.

Подсјетимо, Ступар је ухапшен прошле седмице, а након саслушања у Републичком јавном тужилаштву пуштен је на слободу, јер није било основа за захтјевом за одређивање притвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана