Вуковић и Раилић оптужени да су изболи познаника јер их је цинкарио полицији

Небојша Томашевић
Вуковић и Раилић оптужени да су изболи познаника јер их је цинкарио полицији

ПРИЈЕДОР - Вања Вуковић (35) и Далибор Раилић (35) из Приједора, оптужени су за бруталан напад на суграђанина Михајла Ступара кога су више пута изболи ножем по цијелом тијелу, потврђено је “Гласу Српске”.


Оптужницу против двојца, од раније познатих по тешким кривичним дјелима, подигло је Окружно јавно тужилаштво у Приједору, а потврдио је Основну суд.

Вуковићу и Раилићу на терет је стављена тјелесна повреда, а према оптужници Ступара су напали 22. јуна 2018. године када су се сва тројица састала у једном од градских кафића. Оптужени двојац је жртву позвао да се с њима иде провозати аутомобилом “голф”, на што је он  пристао. Одвезли су се у шуму код Орловаца недалеко од Приједора гдје се десио напад. Ступар је сједио на мјесту сувозача, а возилом је управљао Вуковић, док је Раилић сједио позади.

У оптужници се наводи да је прво Вуковић ножем убо Ступара у лијево раме, након чега се у напад укључио и Раилић који је такође имао нож. Обојица су жртву ножем убадали и нанијели су му повреде у предјелу грудног коша,  леђа, ногу и руку. Том приликом су галамили на њега и питали га зашто их одаје полицији и “уваљује”. Ступар је некако успио да се отме нападачима, побјегне и потом оде у болницу у Приједору у коју је стигао сав крвав. Љекари су случај одмах пријавили полицији након чега су убрзо ухапшени Вуковић и Раилић. Ступар је тада задржан на лијечењу у болници “Др Младен Стојановић” гдје се опоравио. Наводно је имао и среће, јер је оштрица ножа за само центиметар или два промашила плућну марамицу. 

Вуковић и Раилић су добро познати полицији по разним кривичним дјелима и осуђивани су. Полицијски досије има и њихова жртва Ступар  који је хапшен 2015. због сумње да је био дио групе која се бавила шверцом дроге. Вуковић је крајем 2018. године правоснажно осуђен на пет година затвора због учешћа у шверцу хероина у вриједности од око 50.000 КМ. Раније је одлежао казну од 30 мјесеци затвора због подметања експлозива под аутомобил бившег начелника Одјељења за сузбијање наркотика у тадашњем Центру јавне безбједности Бањалука Горана Микановића.  Раилић је био осуђен на 32 мјесеца због покушаја убиства суграђанина Николе Вучковића, али му је 2011. године помиловањем казна смањена за шест мјесеци. Он је злочин починио 29. новембра 2007. године.

Закон

Оптуженима Вањи Вуковићу и Далибору Раилићу тужилаштво је на терет ставило тежи облик кривичног дјела тјелесна повреда. Кривични  законик Републике Српске за оно што им се  ставља на терет предвиђена је казна  до три године затвора или новчана. Полиција је поменути двојац теретила за  наношење тешких тјелесних повреда злостављања, мучења и другог нељудског и понижавајућег поступања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана