Возио са 2,48 промила алкохола, па ударио у паркиран аутомобил

Ј. С.
Возио са 2,48 промила алкохола, па ударио у паркиран аутомобил

БИЈЕЉИНА – Бијељинска полиција ухапсила је М.В. након што је у Јерменској улици у Бијељини пијан возио аутомобил "голф" и потом ударио у паркирано возило "бора".

Саобраћајна незгода догодила се јуче око 18 часова, а алкостестирањем је утврђено да је М.В. имао 2,48 промила алкохола у организму, па је лишен слободе због управљања возилом под дејством алкохола и учествовања у саобраћајној незгоди.

Полиција је и у Требињу ухапсила М.В. након саобраћајне незгоде јер су код њега утврђена 1,74 промила алкохола у крви.

Из требињске Полицијске управе саопштено је да је Полицијској станици за безбједност саобраћаја Требиње јуче око 00.30 часова пријављено да се догодила саобраћајна незгода у улици Обала Лука Вукаловића у којој су учествовали аутомобили "форд фокус" и "шкода октавија".

Из Полицијске управе Требиње навели су да је "фордом" управљало лице чији су иницијали М.В, код којег су утврђена 1,74 промила алкохола у крви, док је други аутомобил био паркиран. У саопштењу се додаје да је у саобраћајној незгоди причињена штета.

Полиција из Брода лишила је слободе возача чији су иницијали Д.Б. са подручја Добоја код којег је утврђено присуство два промила алкохола у крви.
Возач је ухапшен јуче, саопштено је из Полицијска управе Добој.
Полиција у Мркоњић Граду ухапсила је мушкарца из те општине чији су иницијали Р.Ј. јер је учествовао у саобраћају са више од два промила алкохола у крви.

Портпарол Полицијске управе Мркоњић Град Божана Вулин рекла је Срни да су код Р.Ј. утврђена 2,02 промила алкохола у крви, те је лишен слободе због почињеног прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Она је навела је да је на подручју које покрива ова управа јуче евидентирано једно кривично дјело и једна саобраћајна незгода, те да није било случајева нарушавања јавног реда и мира, као ни пожара.

Припадници Полицијске управе Приједор су из саобраћаја искључили 37 пијаних возача у акцији појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу возача под дејством алкохола.

- Због утврђене концентрације алкохола у крви у количини већој од 1,5 промила, према осам возача примијењена је мјера задржавања лишењем слободе у трајању до 12 часова - саопштено је данас из Полицијске управе Приједор.
Током акције је санкционисано и 28 учесника у саобраћају због почињених других прекршаја из области безбједности саобраћаја, који нису били акценат контроле.

Локалну акцију су полицијске станице Полицијске управе Приједор реализовале између петка и суботе, 10. и 11. јула, те суботе и недјеље, 11. и 12. јула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана