Ватрогасци пет сати извлачили жртве из олупине

Јелена Станић
Ватрогасци пет сати извлачили жртве из олупине

ЉУБУШКИ - Возач “голфа” Кристијан Б. (26) из Љубушког погинуо је, а његов сувозач и суграђанин Анте Г. (22) тешко је повријеђен када су аутомобилом слетјели с пута у Лисицима код Љубушког, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Несрећа се догодила у понедјељак око поноћи, а према наводима појединих медија љекари се боре за живот Анте Г.  Сазнајемо да су након слијетања унесрећени младићи остали заробљени у потпуно смрсканом аутомобилу. Љубушки ватрогасци су их  пуних пет сати извлачили из олупине, а  када су успјели да дођу до њих видјели су да је Кристијан Б. мртав.

Према ријечима извора блиског истрази,  Анте  Г. је био у доста тешком стању и ватрогасци су се намучили да га извуку.

- Буквално су лим  морали  сјећи центиметар по центиметар како би извукли младића, а да га додатно не угрозе. Била је то права борба с временом  како би  га што прије одвезли у болницу - казао је овај извор.

У МУП-у Западнохерцеговачког кантона су саопштили да узрок несреће још увијек није утврђен и да ће то бити познато након истраге.

- Тужилац  је наредио обдукцију тијела К. Б. Наређено је и вјештачење аутомобила - рекли су у полицији не наводећи више детаља.

Осим ове стравичне несреће, исте ноћи само неколико часова раније је повријеђен мотоциклиста М. Х. (25) из Бановића. Несрећа се догодила у насељу Језеро, а до ње је дошло када је он из још неутврђених разлога изгубио контролу над мотоциклом и пао на асфалт. 

- Повријеђени М. Х. је након несреће превезен у Универзитетски клинички центар Тузла гдје му је указана помоћ након чега је пуштен на кућно лијечење.

Исти дана забиљежена је саобраћајна несрећа код  Коњица у којој су лакше повријеђене три особе када је “пежо” у којем су били слетио с пута и ударио у бетонски стуб у мјесту Идбар. За воланом је била Ћ. Е. која је повријеђена као и њене сапутнице О. С. (25) и Ћ. С. Е (25).

Бијељина

Возач К. Ц. повријеђен је при слијетању “форда” са пута у  Рухотини код Бијељине, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.  

Несрећа се догодила у уторак у 21 час, а алкотестирањем утврђено је да је повријеђени возач имао 1,78 промила алкохола у крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана