УИО: Одузети цигарете и ситно резани дуван у вриједности 27.000 КМ

Срна
УИО: Одузети цигарете и ситно резани дуван у вриједности 27.000 КМ

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ привремено су одузели 4.077 паклица цигарета и 40 килограма ситно резаног дувана, процијењене тржишне вриједности 27.000 КМ, који су били намијењени за продају на црном тржишту у БиХ.

На путу Фоча-Сарајево привремено је одузето 4.077 паклица цигарета страног поријекла које нису биле обиљежене акцизним маркицама ове управе, како је прописано Законом о акцизама БиХ.

Активности су спровели службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра УИО у Сарајеву, у сарадњи са службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Службеници УИО су 40 килограма ситно резаног дувана, који није био обиљежен акцизним маркицама ове управе, пронашли у путном моторном возилу, које су зауставили и преконтролисали на подручју општине Хаџићи, саопштено је из УИО.

Лица од којих су одузети акцизни производи биће процесуирана у складу са законским прописима БиХ.

УИО БиХ позвала је грађане да на отворену бесплатну линију Управе 080/ 02 06 07 анонимно пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају трошаринских производа.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана