Ухапшено још једно лице у акцији "Нетворк"

Срна
Ухапшено још једно лице у акцији "Нетворк"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ данас су, у наставку акције "Нетворк", ухапсили једно лице осумњичено за злоупотребу положаја и овлаштења.

Осумњичени је лишен слободе на Међународном аеродрому Сарајево и налази се у просторијама Сипе.

Након криминалистичке обраде, у законском року, он ће бити предат у даљу надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, саопштено је из Сипе.

Из Сипе подсјећају да су у акцији кодног назива "Нетворк" припадници Сипе јуче извршили претресе на четири локације у Кантону Сарајево и лишили слободе једно лице због основане сумње да је починило кривична дјела злоупотреба положаја и овлаштења, те прање новца.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета већа количина пословне документације која ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку, док је лице лишено слободе, након криминалистичке обраде, данас предато Тужилаштву Кантона Сарајево, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да постоје основи сумње да је осумњичено лице почињењем наведених кривичних дјела, односно предузимањем активности које су се односиле на прикупљање и утрошак новца у сврху лијечења, односно трансплантације органа пацијената из БиХ у иностранству, стекло противправну имовинску корист од најмање 625.427 КМ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана