У претресима на три локације пронађена дрога и оружје

НН
У претресима на три локације пронађена дрога и оружје

ДОБОЈ, ВУКОСАВЉЕ - Полиција је приликом претреса на двије локације на подручју Вукосавља које користи Ј.К. и једне локације на подручја Добоја коју користи Д.Р, пронашла дрогу и оружје, саопштено је из Полицијске управе Добој.

 

Поступајући по акцији "Плантажа 2020' ,полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, 14. августа су на основу наредбе Основног суда Модрича, истовремено извршили претрес на тим локацијама.

"Приликом претреса на локацијама које користи лице иницијала Ј.К. пронађено је и одузето 13 стабљика зелене боје које својим изгледом асоцирају на 'индијску конопљу' у распону висина од 0, 80  до 3 метра, листови зелене боје који су пронађени испод биљака  а који асоцирају на листове 'индијске конопље' укупне тежине од 150, 440 грама, гнојиво у течном стању у гранулама, канистери који су намијењени за залијевање стабљика, вреће у којима се претходно налазила индустријска земља тзв. 'хумус' и пиштољ", саопштено је из Полицијске управе Добој.

Такође, из полиције су навели да су приликом претреса на једној локацији на подручју града Добоја коју користи Д.Р., пронађене и одузете двије војне пушке са припадајаућим оквирима, око 200 комада војних пушчаних метака и 1,065 грама сасушене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана.

"Приликом поступања а у сарадњи са полицијским службеницима Станичног одјељења полиције Вукосавље, на једној локацији у близини куће коју користи лице иницијала Ј.К., пронађен је засад са 20 биљака зелене боје које својим изгледом асоцирају на 'индијску конопљу' висине од 1 до 4 метра", додали су из полиције.

Након комплетирања предмета против лица иницијала Ј.К. и Д.Р. Окружном јавном тужилаштву Добој биће достављени Извјештаји о извршеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана