Седмочлана породица из Сарајева отровала се паприкама и лубеницом?

nezavisne.com
Седмочлана породица из Сарајева отровала се паприкама и лубеницом?

Сарајево - Седам особа јуче у поподневним сатима смјештено је на Клинику за инфективне болести Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС), а, како је речено из ове болнице, сумња се на тровање храном.

Њихово здравствено стање је стабилно. Према информацијама до којих је дошао Аваз, сви пацијенти јавили су се са стомачним тегобама. Истог тог дана јели су кућну храну.

„Према свим симптомима, у питању је тровање храном, али још испитујемо. С обзиром на то да су пацијенти јели претходних дана и у граду, истрага ће ићи и шире. Ријеч је о тинејџерима, који су јели пуњене паприке и лубеницу”, тврди извор из КЦУС.

Како је потврђено, Завод за јавно здравство КС с пријемом пацијената у КЦУС упознао је и Инспекторат санитарне, здравствене, фармацеутске и инспекције за храну.

Појачан надзор

„Обавијештени смо да је седам чланова једне породице затражило медицинску помоћ на Инфективној клиници КЦУС, ради симптома интоксикације храном. У овим тренуцима не можемо говорити о евентуалном узроку заразе”, казали су из Кантоналне управе за инспекцијске послове.

Наводе да Инспекторат током љетних мјесеци проводи појачан санитарно-инспекцијски надзор у угоститељским објектима, сластичарницама и објектима брзе хране у КС, који прометују лако кварљивим намирницама.

Пуне руке посла

Љекарску помоћ потражио је и велики број дјеце, која су напунила ходнике ове болнице, а све због осипа по тијелу те и морбила, које још харају у Кантону Сарајево.

Од јануара до 12. јула забиљежене су 854 особе заражене морбилима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана