Предложен притвор за Желимира Петковића и Александра Бабића

Срна
Предложен притвор за Желимира Петковића и Александра Бабића

БАЊАЛУКА - За Бањалучане Желимира Петковића /55/ и Александра Балабана /26/ предложен је притвор због сумње да су починили разбојиштво у кући у Бањалуци, везали власника и физички га напали.

Окружно јавно тужилаштва Бањалука предложило је да им се одреди притвор због сумње да су заједно починили разбојништво и тешку крађу.

Петковић и Балбан осумњичени су да су јуче од 6.45 до 7.30 часова, у Улици Здравка Дејановића у Бањалуци заједно и по претходном договору у намјери да присвоје туђу покретну ствар ушли у кућу Р.Д., на којег су физички насрнули, везали му руке лисицама, ударајући га рукама и ногама по тијелу тражећи новац, који су у кући потом пронашли и одузели.

Осумњичени су прије извршења разбојништва починили и продужено кривично дјело тешке крађе на штету оштећених Р.С. и Р.Д. из Бањалуке.

О приједлогу о одређивању притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Поступајући тужилац је након испитивања предложио мјеру притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

Петковић је осумњичен и за кривично дјело угрожавање сигурности у стицају са кривичним дјелом тјелесна повреда.

Осумњичени Желимир Петковић јуче је око 3.00 часа у Бањалуци озбиљном пријетњом угрозио сигурност а потом тјелесно повриједио оштећену В.Т, наводи се у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана