Плакао и вриштао због смрти друга

Небојша Томашевић
Плакао и вриштао због смрти друга

БАЊАЛУКА - Стефан Видовић (22) из Бањалуке, оптужен да је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо Марко Ивекић-Стојановић (23), плакао је и вриштао због погибије друга, рекла је у бањалучком Окружном суду Стефанова мајка Радмила Видовић.

- Рекао ми је да је он возио и да је Марко веома лоше. Тражио је да иде одмах кући код Ивекића. Отишла сам у болницу и рекла му да буде спреман на све - рекла је Видовићева.

Додала је да су вече уочи несреће Стефан и Марко отишли у Лакташе на прославу Нове године по јулијанском календару.

- Стефан је требало да иде у Шипово на славу, али је остао на Марков приједлог. Казали су да ће преспавати у Лакташима и ујутро се вратити кући. За несрећу сам сазнала ујутро, када ме је позвао Стефан - казала је Видовићева.

Додала је да је нудила новчану помоћ родитељима страдалог, али да нису прихватили. Свједочили су и познаници Видовића, Тијана Јосиповић и Милан Ивић, који су за њега имали само ријечи хвале.

Јосиповићева је испричала да су Видовић и Ивекић-Стојановић били блиски и добри другари. И она и Ивић за несрећу су чули од других. Бранилац Видовића, адвокат Јадранка Ивановић, предложила је његово психијатријско вјештачење да би била утврђена урачунљивост у вријеме несреће. Најавила је да ће и оптужени свједочити.

Несрећа коју је, према оптужници, скривио Видовић десила се 14. јануара 2019. у Јакуповцима код Лакташа. Видовића терете да је возећи пијан недозвољеном брзином од 90,6 километара на час слетио с пута и ударио у стуб расвјете. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана