Откључан телефон Лане Биједић, на њему пронађена фотографија мјеста убиства

Агенције
Откључан телефон Лане Биједић, на њему пронађена фотографија мјеста убиства

САРАЈЕВО - ИТ стручњаци у Њемачкој успјели су откључати телефон Лане Биједић, дјевојке која је мртва пронађена у ријеци Студенчици код Љубушког 6. септембра.

У наредних скоро мјесец и по потрага за почионицем убиства пунила је медијски простор, а вјештачење телефона требало би донијети одлучујући преокрет.

Телефон несретне дјевојке враћен је у Сарајево, а анализирају га истражиоци Федералне управе полиције (ФУП).На телефону је пронађена фотографија направљена с вијадукта на аутопуту, испод којег је тијело Лане Биједић пронађено.

Невјероватно и застрашујуће је да је фотографисано баш оно мјесто на којем је рибар те кобне недјеље пронашао непомично тијело 19-годишње Мостарке и несуђене студентице грађевине.

Од раније се зна да је дјевојка у свом необјашњивом и мистериозном кретњу тог дана виђена и на самом вијадукту Студенци, као и на путу до тог мјеста од Аутобусне станице у Чапљини, на коју се довезла из Мостара.

Телефон би, надају се истражиоци, требао садржавати и друге вриједне податке податке о посљедњим данима несретне Мостарке, позивима, порукама...

Припадници МУП-а и Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона посљедњих седмица испитали су на десетине и стотине особа те прегледали небројене сате снимака надзорних камера око Чапљине.

Лана Биједић четири дана након смрти испраћена је из Мостара за Београд, гдје је потом кремирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана