Оптужница за убиство Крунића до 10. јануара

Небојша Томашевић
Оптужница за убиство Крунића до 10. јануара

Бањалука - Истрага о убиству бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавања возача Горана Илића, приведена је крају и оптужница у овом случају највјероватније ће бити подигнута до 10. јануара, сазнаје "Глас Српске".

Према нашим сазнањима, на оптуженичкој клупи наћи ће се Бенеди Ђукановић Бенџо (42) из Бањалуке, Емилио Балдо (55) из Лакташа и некадашњи радник "Сектор секјуритија" Родољуб Гајић (35) из Бањалуке. Извор близак истрази је појаснио да Републичко тужилаштво оптужницу мора подићи до 10. јануара, када Гајићу истиче притвор. У случају да не буде оптужнице, мораће да га пусти на слободу.

- Према Закону о кривичном поступку Републике Српске, притвор у истрази може трајати најдуже девет мјесеци и ако се у том периоду не подигне оптужница, осумњичени се морају пустити на слободу. Гајићу деветомјесечни притвор истиче 10. јануара, Ђукановићу два дана касније, а Балди 23. јануара - казао је извор "Гласа Српске" из правосуђа.

Због ове чињенице Републичко тужилаштво је јуче затражило једномјесечно продужење притвора осумњиченом Ђукановићу, коме та мјера истиче 12. децембра. Одлуку о притвору донијеће Врховни суд РС, који до закључења овог броја "Гласа Српске" није одлучио да ли Ђукановић остаје иза решетака још мјесец.

Према досадашњој истрази, Ђукановић и убијени Жељко Ковачевић директни су извршиоци злочина. Балди се на терет ставља да је био осматрач и дојављивач током извршења злочина, односно да је нападачима дојавио када је Крунић кренуо кући, док је Гајић имао улогу "типера" и осумњиченима је помогао у извршењу злочина тако што је одавао информације о кретању и обезбјеђењу свог газде Крунића. Он је био његов човјек од повјерења и чувао му је жену и дјецу. Информације је одавао убијеном Ковачевићу јер му је наводно био дужан новац.

Крунић и његов пратилац Павловић убијени су у сачекуши 22. априла увече у близини имања бањалучког бизнисмена у Гламочанима код Лакташа. Нападачи су чекали скривени у жбуњу поред пута, а када је наишла "тојота" у којој су били Крунић, Павловић и возач Горан Илић, осули су рафалну паљбу из аутоматских пушака. Том приликом у размјени ватре усмрћен је осуђивани криминалац Жељко Ковачевић, док је Илић тешко рањен.

Предузећа

Убијени Славиша Крунић био је познати бизнисмен и власник неколико компанија. У његовом власништву су били "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС", који имају око 1.800 запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана