Окружни суд у Источном Сарајеву: Оптужени за покушај убиства Васиљевића остаје иза решетака

Н.Т.
Окружни суд у Источном Сарајеву: Оптужени за покушај убиства Васиљевића остаје иза решетака

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружни суд у Источном Сарајеву продужио је притвор Славиши Јурошевићу званом Бели из Милића који је оптужен за покушај убиства Слободана Васиљевића у Шековићима.

Притвор му је продужен након потврђивања оптужнице због бојазни од бјекства, а према овом рјешењу може трајати до изрицања првостепене пресуде.

Оптужница терети Јурошевића да је Васиљевића покушао да убије 2. јуна 2019. године, око поноћи, заједно и по договору са Миљаном Милићем, Стефаном Радовановићем, Стеваном Гарићем, Небојшом Петковићем, Милутином Кандићем, Гораном Чалмићем и Небојшом Озимковићем. Они су Васиљевића сачекали на паркингу испред дворишта православне цркве Покрова Пресвете Богородице у Шековићима гдје су га брутално претукли. Наводи се да је  Милић први пришао Васиљевићу када је он дошао на паркинг те је и из  јакне извадио металну шипку, којом је Васиљевића ударио у главу. Ударени је пао на асфалт, а Милић и Радовановић су наставили да га заједно туку. Милић га је ударао металном шипком и ногама, а Радовановић ногама.

У том тренутку је, како се наводи у оптужници, до Васиљевића, који је лежао на асфалту, дотрчао Јурошевић, заједно са Гарићем, Петковићем, Кандићем и Чалмићем, па су Васиљевића почели ударати ногама по тијелу. Нападаче су у бруталном премлаћивању прекинули С.Д., С.Ж., В.П. и П.Р., који су изашли из парохијског дома и кренули према њима. Јурошевић је,  угледавши те људе,  заједно са Петковићем, Кандићем и Чалмићем отрчао према парку из којег су претходно дошли и даље у правцу локалне банке. Милић, Радовановић и Гарић дотрчали су до „голфа“, чији је мотор био стартован,  брзо сјели у њега и Гарић их је великом брзином одвезао у правцу Власенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана