Нови сукоб међу основцима у Бањалуци: Претучен ученик деветог разреда

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Ученик деветог разреда Основне школе "Свети Сава" у бањалучком насељу Лауш претучен је и остављен на улазу у двориште, потврђено је "Гласу Српске".

Све се десило касно увече 29. новембра, а како сазнајемо њега је напао вршњак у дворишту школе и тешко претукао и оборио на земљу. 

Повријеђени дјечак је пронађен наводно у бесвјесном стању те је превезен у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске.  Како су "Гласу Српске" рекли у УКЦ, не наводећи име повријеђеног, ученик је задобио повреду главе и стабилног је здравственог стања.

- Према подацима Клинике за дјечију хирургију, пацијент, за којег сте послали упит, задобио је повреду главе, збринут је, дијагностички обрађен и стабилног је здравственог стања. Остаје на даљем болничком лијечењу и праћењу у овој Клиници - рекли су нам у УКЦ. 

У Полицијској управи (ПУ) Бањалука потврдили су да им је 29. новембра пријављено да је повријеђен ученик деветог разреда у бањалучком насељу Лауш те да је обављен увиђај.

- О свему је обавијештен дежурни тужилац за малољетнике Окружног тужилаштва Бањалука. Тужилац  је наложио да се предузму све мјере и радње у цииљу утврђивања свих околности овог догађаја -  рекли су у ПУ Бањалука.

Додали су да у циљу заштите истраге и дјетета не могу да говоре више информација о овом случају.

Директор ОШ "Свети Сава" Мирослав Попржен потврдио је за "Глас Српске" да су се послије наставе потукла два ученика у дворишту школе.

- Одмах по сазнању предузели смо све неопходне мјере и обавијестили полицију и Центар за социјани рад. Школа ће предузети све у складу с законом да се овакве ствари спријече и овај случај заврши на најбољи могући начин - рекао је Попржен.

Подсјећамо, ово је други случај насиља међу ученицима  у Бањалуци у последњих неколико дана. Четрнаестогодишњи ђак Основне школе "Иво Андрић" претучен је прије  шест дана. Њега је након наставе сачекало око 20 средњошколаца који су га окружили и одвојили од другара док га је један нападач тукао. Све се десило због ранијих размирица између два малољетника. Дјечак је ноћ прије напада знао да ће се нешто спрема јер је добио СМС поруку у којој је писало 'Сутра вече испред школе "Иво Андрић"'.

Како је рекао његов отац, дјечак то није озбиљно схватио и није то пријавио родитељима нити наставницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана