Нови детаљи о убиству Душка Савановића у Трну код Лакташа: Младић упуцан с леђа у бутину

Небојша Томашевић
Нови детаљи о убиству Душка Савановића у Трну код Лакташа: Младић упуцан с леђа у бутину

БАЊАЛУКА - Душко Савановић (24) из Бањалуке, за чије убиство је осумњичен суграђанин Далибор Чамбер (46), погођен је с леђа у задњи дио бутине, сазнаје "Глас Српске"

- Обдукцијом тијела жртве је утврђено да је погођен у предјелу лијевог кука у бутину са задње стране, односно с леђа. Хитац је прошао кроз стомак и пресјекао главну артерију. Искрварио је на смрт и није му било помоћи - рекао је извор "Гласа Српске".

Додао је да је обдукција још показала и да је правац којим је хитац прошао кроз тијело жртве одоздо према горе.

- То указује да је особа која је пуцала била или у лежећем положају или је убијени био у односу на пуцача на доста вишем положају. То се све истражује - рекао је извор близак истрази.

Чамбера сумњиче да је током сукоба ранио и Алексу Бабића (22), којег је хицем из пиштоља погодио у ноге. У овом случају осумњичен је и Милан Ђурђевић (42), кога терете за помоћ учиниоцу послије кривичног дјела.

Оба осумњичена су након испитивања завршила иза браве, јер им је бањалучки Окружни суд одредио једномјесечни притвор. Окршај у којем је убијен Савановић десио се 31. децембра 2020. године на бензинској пумпи у Трну. Окружно тужилаштво Чамбера сумњичи да је тога дана, заједно са Ђурђевићем, хицем из пиштоља ранио Бабића и Савановића, који је од посљедица рањавања преминуо у Универзитетском клиничком центру Републике Српске (УКЦ РС) у Бањалуци.

Према незваничним информацијама Бабић и Чамбер су имали од раније неријешене дугове.

- Бабић је то вече требало да се нађе са Чамбером да би поравнали рачуне. Позвао је Савановића да му прави друштво. Бабић се нашао са Чамбером и Ђурђевићем на пумпи, а Савановић је од њих био удаљен и чекао друга. Чамбер и Бабић су се у неком тренутку посвађали па је Чамбер извукао пиштољ и пуцао му у ноге - казао је извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима, када је Душко то видио, потрчао је да их смири.

- Наводно је покушао да отме пиштољ од насилника те је између њих дошло и до мањег сукоба. Чамбер је у том окршају пуцао и у Савановића - испричао је извор близак истрази.

Чамбер је од раније познат по сукобу с законом и кривичним дјелима. Он је почетком априла прошле године ухапшен са братом, а тада су код њих пронађени оружје, лажне полицијске значке и ротациона свјетла.

Лијечење

Рањени Алекса Бабић провео је неколико дана на лијечењу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, одакле је недавно пуштен кући. Он је задобио повреде у предјелу ногу.

- Према ријечима начелника Клинике за ортопедију и трауматологију др Николе Бојића, пацијент А. Б. је стабилног здравственог стања отпуштен на кућно лијечење - саопштено је из УКЦ-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана