Лора Глушица признала кривицу: Медицинска сестра пристала на три и по године робије због шверца дроге

Небојша Томашевић
Лора Глушица признала кривицу: Медицинска сестра пристала на три и по године робије због шверца дроге

БАЊАЛУКА - Лора Глушица (22) из Бањалуке, оптужена за шверц наркотицима, закључила је споразум о признању кривице са Окружним тужилаштвом и пристала на три и по године затвора.

Овај споразум прихватило је вијеће бањалучког Окружног суда којим је предсједавао судија Пане Гаврић, а изрицање пресуде заказано је за петак.

Глушица је оптужена у предмету „Кавез“ заједно Савом Чолићем (33) и Драганом Наранчићем (28) из Бањалуке који су већ осуђени на по пет година затвора.

Глушица је током судског поступка против њих побјегла, па је против ње поступак раздвојен. Она је у суду истакла да је из БиХ отишла ради своје безбједности, те је замолила да остане у притвору. Она је како сазнајемо недавно изручена из Мађарске у БиХ и смјештена у притвор који јој је одређен због бјекства.

Према оптужници, Глушица је заједно са Чолићем те Наранчићем с којим је била у емотивној вези, учестовала у продаји хероина и марихуане на подручју Бањалуке. Дрогу су продавали  од августа до 19. децембра 2019. године.

У оптужници се наводи наводи да је Чолић од њему познатих лица набављао веће количине дроге, а затим ангажовао  Глушицу и Наранчића да је препродају.  Њих двоје су наркотике препакивали у мања паковања и продавали крајњим конзументима. Марихуану и хероин продали су већем броју лица у више наврата. Чолић  је дроге чувао у изнајмљеном стану у Новој Вароши.

Глушица је гинеколошко акушерски техничар и била је запослена као медицинска сестра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана