Љекар Голић oстаје иза решетака

Н. Т.
Љекар Голић oстаје иза решетака

БАЊАЛУКА - Начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Дарко Голић (60), осумњичен да је обљубио пацијента остаће у притвору јер је Основни суд у Бањалуци одбио жалбу његовог браниоца на ту одлуку.

Адвокат Јевто Јанковић је истакао да ће након ове одлуке суда његов клијент сам одлучити да ли ће због тога почети штрајк глађу.

- Кривично вијеће је одбило наше жалбе по оба основа. Жалили смо се на притвор јер нема основане сумње да је починио дјело и доказа да ће ометати истрагу. Њему је живот угрожен и за то смо предали медицинску документацију. Голића народ воли, а испаде да је он једини доктор на планети који ће путем "авакса" доћи у шок собу и поновити кривично дјело - казао је Јанковић.

Додао је да моли све који нешто знају и који су предложени као свједоци да сами оду у Окружно тужилаштво и кажу шта хоће. Исткао је да се нада да ће рећи истину.

Тужилаштво терети Голића да је обљубу над немоћним лицем починио 19. јануара на штету тридесетшестогодишњег пацијента. Притвор му је одредио Основни суд у Бањалуци због бојазни од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјело.

У тужилачком спису за одређивање притвора наводи се да основана сумња да је Голић починио кривично дјело произилази из изјава 12 свједока. Сазнајемо да је пет свједока изјавило да је љекар пијан приликом визите 19. јануара љубио пацијента уста те да је то наставио да ради и поред њиховог присуства. Свједоци су изјавили да су примијетили да пацијент има угризе на врату и друге трагове који указују на злостављање.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана