Елитна проституција у селу Суво Поље код Бијељине: Тијана организовала цуре а Бијељинац журку

Небојша Томашевић
Елитна проституција у селу Суво Поље код Бијељине: Тијана организовала цуре а Бијељинац журку

БАЊАЛУКА - Српска старлета Тијана Максимовић из Руме познатија као Тијана Ајфон и Милисав Томић из Бијељине, који су ухапшени у акцији "Кристал", организовали су "кокаинску журку" у луксузној викендици у селу Суво Поље код Бијељине на коју су доведене проститутке из Србије, сазнаје "Глас Српске".

Истрагом је утврђено да су старлета и три дјевојке илегално чамцем преко ријеке Саве ушле у Републику Српску. Како сазнајемо на обали су их преузели  осумњичени Бијељинци Владан Какућа и Жељко Вујић. У чамцу су биле Тијанине другарице Саша Петровић  и Софија Гачић  из Београда те Јована Денић  из Младеновца. Томић се побринуо за организацију журке, а код њега је  пронађен и кокаин. 

Максимовићева, Томић, Какућа, Вујић те Златан Ћук, Синиша Перић и Слађан Шојић саслушани су у петак у Тужилаштву БиХ које им је предложило једномјесечни притвор.

Фудбалски судија Славко Винчић из Словеније је за тамошње медије  потврдио да је био присутан на забави, али да се ту задесио случајно.

- Након састанка са неким пословним партнерима били смо позвани на прославу на ранч. Већину људи, а било их је око 40, нисам знао, што сам  рекао полицији - објаснио је Винчић.

"Глас Српске" сазнаје да је већи дио новца заплијењен у акцији као и  панцир пронађен код осумњиченог Златана Ћука, док је код Томића и још неких особа пронађена мања количина кокаина. Видљиви трагови дроге били су и у викендици јер су га поједине особе користиле. Пиштољи су одузети од Радана Дотлића и Павла Стевића. Укупно је заплијењено 46 грама кокаина, медицинска дрога, десет пиштоља, три панцира, и више од 20.000 КМ. Велики број привођених у акцији "Кристал" је из криминалног миљеа,  а  једно од најзвучнијих имена је Златан Ћук, којег оперативни подаци полиције повезују са "Шкаљарским кланом".

Свједоци

Полиција је у викендици у којој је била журка затекла 35 особа, а осим седморке која је предата Тужилаштву БиХ привођени су: Александар Гајић, Радан Дотлић,  Радослав Симић, Данијел Перић из Бијељине, Павле Стевић и Срђан Мићић из Брчког, Жељко Симић и Саво Симић из Угљевика, Елвис Хоџић из Лукавца те Ади Бајгорић држављанин Словеније. На информативном разговору, осим судије Славка Винчића из Словеније, били су његови земљаци Сашо Бијелић и Рикардо Мердауси, те Дејан Какућа, Марко Еркић, Дамир Хамзић, Алекса Деспотовић из Бијељине, Славиша Дробић и  Саша Петровић из Чачка, Софија Гачић и Марија Крстић из Београда те Јована Денић из Мледеновца. Сви они су пуштени и како сазнајемо биће свједоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана