Двије особе смртно страдале под преврнутим тракторима

Јелена Станић
Двије особе смртно страдале под преврнутим тракторима

Мркоњић Град - Трактористи Васо Палалић (51) из Мркоњић Града и Драган Сарајлија (56) из Кнежице погинули су у саобраћајним несрећама које су се десиле у уторак. Тако се црни биланс страдања возача трактора у посљедњих 40 дана попео на шест.

Несрећа у којој је страдао Палалић десила се у уторак око 19.15 часова на локалном путу Јасенови Потоци код Мркоњић Града.  “Глас Српске” сазнаје да је несрећни мушкарац тешке повреде задобио у близини своје куће, те је у болници изгубио битку за живот.

- Несрећа се десила када је он кренуо да уназад помјери паркирани трактор.

Иза њега је била  низбрдица и како сам чуо, чим је кренуо и пустио квачило, трактор је нагло кренуо, нагазио на камен,  преврнуо се и поклопио Васу - казао је рођак преминулог Јован Палалић и додао да се  то десило 20 метара од покојниковог дворишта.

Према његовим ријечима родитељи страдалог када су видјели шта се десило одмах су позвали Хитну помоћ која је несрећног трактористу превезла у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци гдје је преминуо.

Из Полицијске управе Мркоњић Град су, наводећи иницијале, потврдили да је Палалић преминуо од посљедица повреда задобијених у овој несрећи. Нису наводили детаље нити могли да кажу шта је узрок несреће.

На сличан начин живот је изгубио и Драган Сарајлија, чије тијело су поред преврнутог трактора пронашли мјештани у уторак око 23.15 часова у мјесту Кнежица код Козарске Дубице. Незванично сазнајемо да је он    настрадао на путу ка кући.

- Те вечери је наводно одвезао колегу. Код његове куће су се мало задржали. Враћајући се у Кнежицу изгубио је контролу над трактором и скренуо са пута и преврнуо се. Његово тијело је пронађено заглављено испод точка - рекао је један од мјештана Кнежице који није желио да му име објавимо.

У Полицијској управи Приједор, наводећи иницијале, рекли су да ће након истраге знати тачан узрок несреће.

- Утврђено је да је Д. С. погинуо када је трактором слетио с локалног пута   Кнежица - Бачвани. Више информација биће познато након што се заврши истрага - саопштили су из ПУ Приједор.

У сезони пољопривредних послова све су чешће несреће у којима страдају или бивају повријеђени трактористи. Само током јула и августа живот су изгубила четири тракториста.

Експлозија

Мушкарац (57) из мјеста Хашани код Босанске Крупе је у понедјељак увече косећи траву трактором, точком прешао преко ручне бомбе која је експлодирала. Из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона саопштили су да је на тракторској кабини од јачине експлозије пукла шајба, али да тракториста није повријеђен, те да трагају за особом која је оставила експлозивну направу на њиви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана