Директор добојске болнице признао кривицу: Гајић пристао на 10 мјесеци затвора за несавјесну набавку медицинске опреме

Н.Т.
Директор добојске болнице признао кривицу: Гајић пристао на 10 мјесеци затвора за несавјесну набавку медицинске опреме

БАЊАЛУКА - Директор Јавне здравствене установе болница „Свети Апостол Лука" у Добоју Младен Гајић, који је оптужен за несвјестан рад у служби у вези са поступцима јавне набавке медицинске опреме, признао је кривицу и пристао да буде осуђен на десет мјесеци затвора, сазнаје "Глас Српске".

Његов адвокат Синиша Микић нам је потврдио да је оптужени  са Републичким тужилаштвом закључио спроазум о признању кривице.

Адвокат Микић је истакао да је његов клијент оптужен да је у нехату починио поменуто кривично дјело.

Оптужени Гајић  је у притвору провео три мјесеца, тако да му је уколико суд прихвати споразум остало да издржи још само седам мјесеци казне.

Оптужница Гајића терети да је  као директор  ове здравствене установе, у околностима проглашене ванредне ситуације за територију Републике Српске, због епидемиолошке ситуације усљед корона вируса,  провео поступак јавне набавке заштитних одијела и маски за потребе болнице и ЈУ „Дом за старија лица Добој" Добој преговарачким поступком без објаве обавјештења о набавци, укупне вриједности 136.918 КМ који се није могао примјенити у провођењу поступка заједничке јавне набавке.

Оптужени је свјесним кршењем закона и других прописа и пропуштањем дужности надзора,  који се огледа  у томе  да је умјесто уговорене медицинске робе испоручена немедицинска роба, оштетио буџет града Добоја у износу од 82.320,00 КМ

Према наводима оптужнице, Гајић је уговор  о набави  заштитних одијела и маски закључио са правним лицем „Травел фор фун" д.о.о Бањалука, који није испуњавао квалификационе услове за учешће у предметној набавци у погледу способности за обављање професионалне дјелатности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана