Детаљи убиства у Дервенти: Ножем заклао комшиницу јер је сумњао да се бави враџбинама

Небојша Томашевић
Foto: Глас Српске

ДЕРВЕНТА - Добро Т. (68) из Горњег Детлака код Дервенте ножем је заклао комшиницу Ружицу Тешендић (88), а потом отишао километар од мјеста злочина до њене пријатељице Руже Тешендић (74) и убо је ножем у врат јер је наводно сумњао да се њих двије баве црном магијом, сазнаје "Глас Српске".

Осумњичени Добро прво је око седам часова отишао до куће комшинице Ружице и ту лупао на њена врата и затим провалио.

- Несрећна старица је у том тренутку спавала, а он је затим ушао у њену собу и заклао је док је лежала у кревету. Он је послије тога отишао до комшинице Руже те и њу напао ножем - појаснио је извор близак истрази.

Према нашим информацијама, њега је у намјери да убије Ружу спријечио комшија који је чуо галаму и вику те позвао полицију. Како сазнајемо Ружа је на срећу задобила лакше повреде.

- Тај човјек је успио да нападача некако задржи до доласка полиције која је брзо стигла и ухапсила га. Осумњичени је након што је ухапшен рекао да се његове комшинице које је напао баве враџбинама - казао  је наш извор.

Осумњичени Добро Т. раније се лијечио од депресије и психичких проблема. Претпоставља се да су ти проблеми и сада узрок ове трагедије.

У Полицијској управи Добој потврдили су да им је јутрос око седам часова пријављено да је једна особа ножем напала двије жене.

- По доласку на лице мјеста утврђено је да је Д. Т. ножем усмртио комшиницу Р.Т. те повриједио другу комшиницу Р. Т. Он је ухапшен и налази се на криминалистичкој обради. Тренутно не можемо говорити више детаља јер увиђај још траје-рекли су у ПУ Добој.

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Добоју, који је био на лицу мјеста, казао је да ће за осумњиченог највероватније тражити притвор када га саслуша.

- Д.Т. је у претходном периоду лијечен у добојској болници, а са преминулом је имао одређене несугласице - рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој Драган Сушић.

Сушић је навео да је према досадашњем дијелу истраге утврђено да је Д.Т. у претходном периоду имао одређених несугласица са комшиницом, која је од задобијених повреда преминула, док је друга комшиница након болничког збрињавања отпуштена на кућно лијечење.

-У току је увиђај који врше дежурни окружни јавни тужилац и полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције - рекао је Сушић на конференцији за новинаре.

Сушић је рекао да је Д.Т. ухапшен непосредно након дојаве коју су примили око седам  часова и да ће бити предат на поступање надлежном тужилаштву.

-Седамдесетчетворогодишња жена задобила је лакше повреде шаке, лица и врат -  речено је Срни у добојској Болници "Свети апостол Лука".
Из ове здравствене установе кажу да је пацијенткиња, након збрињавања повреде шаке у Служби за хирургију, упућена у Службу за оториноларингологију како би јој биле збринуте повреде лица, браде и врата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана