Детаљи тровања у Педагошком заводу: Колегиници сипала мравоцид и доместос у кафу

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Радница Републичког педагошког  завода Републике Српске Нина Нинковић (57) која је осумњичена за покушај убиства, радној колегиници С. Т, у кафу је у три наврата насула „мравоцид“ и натријев хипоклорит који је један од састојака средства за чишћење „доместос“, потврђено је „Гласу Српске“.

Према непотврђеним информацијама Нинковићева је одлучила да отрује шефицу због проблема које је имала на послу, а наводно је причала и да трпи мобинг.

Како сазнајемо тровање су снимиле камере видео – надзора у поменутом заводу након чега је Нинковићева и ухапшена. Оштећена С. Т. на сву срећу није претрпјела теже посљедице због тровања нити је била хоспитализована.

Извор близак истрази је рекао да је дуже вријеме постојала сумња да Нинковићева трује своју шефицу, па су те бојазни пријављене полицији.

- Након тога истражиоци су организовали праћење понашња осумњичене  и постављена је камера у канцеларији. Видео надзор је снимио Нинковићеву како нешто сипа у каф намијењену С.Т.  па је ухапшена. Касније је анализиран садржај из шалице те је утвђено да је у њој било мравоцида и натријев хипоклорит - рекао је наш извор.

Нинковићева је једно вријеме била начелница Одјељења за основно образовање, док је њена колегица коју је тровала С. Т. запослена на мјесту начелника Сектора за образовање.

Окружно јавно тужилаштво  Бањалука саопштило је да Нинковићева терете за покушај убиства јер је  у кафу С.Т. сипала материју опасну по живот и здравље.

Како наводе из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, поступајући тужилац након испитивања осумњичене  ставио је  приједлог за одређивање мјере притвора Окружном суду у Бањалуци.

-Осумњичена је од 8. до 21. децембра 2022. године, сипала у кафу оштећеној Т.С. материју опасну по живот и здравље у намјери да оштећену лиши живота. Поменута материја је изузета и биће предмет вјештачења у току истраге - наводе из Тужилаштва.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора  због  бојазни да би осумњичена боравком на слободи могла утицати на свједоке и поновити или довршити покушано кривично дјело.

 Рочиште за одређивање притвора је одржано у Окружном суду у Бањалуци који би до до краја дана, како сазнајемо, требао да одлучи о тужилачком приједлогу. Одбрана се противила притвору, а према нашим информацијама тужилац је истакао да имају необориве доказе против осумњичене и да постоји видео снимак који показује да је она учинила кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана