Детаљи трагедије у Дервенти: Кобна игра на тавану дједове куће

Небојша Томашевић
Foto: Дервентски лист

ДЕРВЕНТА - Десетогодишњи Денис К. из Дервенте погинуо је у експлозији непознате направе на тавану куће у Дубичкој улици у Дервенти.

Несрећа се десила у данас око 11.45 часова, а како сазнајемо, малишан се играо и из радозналости сам попео на таван. Недуго након тога из поткровља је одјекнула снажна експлозија. Претпоставља се да је нашао бомбу или мину на тавану те је случајно активирао. Од силине детонације горњи дио куће је скроз уништен, оштећен је кров са којег је већим дијелом попадао цријеп. Оштећен је и аутомобил који је био у близини. Према причама мјештана, у тој кући станују дјечакови бака, дјед и стриц. Сви су прослављали Бајрам и у тренутку трагедије били у приземљу куће. Нажалост, они нису могли да помогну малишану, јер се све десило изненада. Како су пренијели локални портали, стриц малишана је деминер и претпоставља се да је дјечак узео неку направу и случајно је активирао, али ће више детаља бити познато након истраге.

- Дјечак је отишао сам на таван и за сада није познато шта је експлодирало. Шта је нашао и како је дошло до експлозије знаћемо када истрага буде завршена и прикупљени сви докази - рекао је извор близак истрази.

Ова трагедија шокирала је породицу и родбину дјечака, као и комшије, али и цијелу Дервенту, која је у петак оплакивала малишана. Према нашим сазнањима, од шока и туге позлило је дјечаковој мајци, због тога су је возили у Дом здравља.

Из Полицијске управи Добој саопштили су да им је у петак око 11.45 часова пријављено да је у кући дошло до експлозије у којој је дијете страдало.

- Увиђај су обавили службеници Полицијске станице Дервента и Сектора криминалистичке полиције Добој - рекли су у полицији.

Увиђајем је руководи дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој. Тијело дјечака је превезено из куће у добојску болницу, а наређена је обдукција.

За страдалог малишана сви у Дервенти кажу да је био живахан и дијете за примјер. Живио је с родитељима и сестром.

Градоначелник

Градоначелник Дервенте Милорад Симић је одмах по сазнању за трагедију посјетио дјечакову породицу те им изразио саучешће.

- Десила се велика трагедија. Био сам с оцем и комшијама да бих бар мало подијелио тугу с њима. Ту су сви род. Све се десило други дан Бајрама, великог празника, кад у том насељу треба да славе, сад је велика туга и несрећа - казао је Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана