Детаљи незапамћене трагедије у Новом Травнику: Тринаестогодишња дјевојчица оклизнула се и пала са осмог спрата

Небојша Томашевић
Детаљи незапамћене трагедије у Новом Травнику: Тринаестогодишња дјевојчица оклизнула се и пала са осмог спрата

ТРАВНИК - Тринаестогодишња дјевојчица погинула је када је пала с балкона солитера у улици Краља Твртка у Новом Травнику, потврђено је „Гласу Српске“.

Незапамћена трагедија догодила се јутрос, а леш дјетета пронашли су случајни пролазници и обавијестили полицију. Према незваничним информацијама, претпоставља се да се дијете вјероватно оклизнуло и пало, али у полицији нису могли да откривају детаље.

Извор близак истрази је казао да, према досадашњим информацијама, нема елемената кривичног дјела и не ради се о убиству.

- Истражује се како је дошло до несрећног пада дјевојчице и шта се заиста десило. За сада ништа не указује да је ријеч о кривичном дјелу. Све се мора провјерити како би тачно било познато да ли се дијете оклизнуло и случајно пало или се из дјечје радозналости или због неког другог разлога попело на балкон па је дошло до трагедије - казао је овај извор близак истрази.

У МУП-у Средњобосанског кантона (СБК) потврдили су да им је случај пријављен у понедјељак рано ујутро и да су одмах на терен послали екипу те да спроводе истрагу.

- Припадници Полицијске управе Травник су у 6.10 сати обавијештени да је испред зграде у Новом Травнику пронађено тијело дјетета. Обавијештено је и Тужилаштво Средњобосанског кантона - рекао је портпарол МУП-а СБК Хасан Хоџић.

Истакао је да се истрага о овом случају води под надзором Кантоналног тужилаштва и да не може да открива детаље.

- Прикупљају се све информације и подаци, испитују се сви трагови како би утврдили шта се десило и како је дијете настрадало. Тек када буде завршена истрага, јавности моћи ћемо рећи више детаља - рекао је Хоџић.

У Тужилаштву су “Гласу Српске” казали да је дежурни тужилац наложио обдукцију тијела страдалог дјетета и друге истражне радње те да за сада не могу да откривају више информација.

- Случај још није оквалификован, јер немамо довољно података и не можемо да кажемо ради ли се о несрећном случају. Све указује да у овом случају нема кривичног дјела, али тек када прикупимо неопходне информације, саопштићемо шта се и како десило - рекли су у тужилаштву не наводећи детаље.

Ова трагедија шокирала је мјештане Новог Травника и оковала тугом све становнике солитера у којем је живјела дјевојчица.

Трагичне смрти

Лани је на сличан начин живот изгубила тинејџерка Аделиса Тахировић (17) која је пала с балкона зграде установе “Дом породица” у Зеници. Она је кобне вечери прешла са прозора на балкон стана да узме упаљач и при повратку се оклизнула и пала. Слична трагедија потресла је Бањалуку у априлу 2018. када је десетогодишњи П. С. пао с прозора стана на четвртом спрату зграде у Новом Борику. Од туге за сином његова мајка је исте вечери извршила самоубиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана