Детаљи крвавог обрачуна у Власеници: Свађу због пута рјешавао ножем

Јелена Станић
Детаљи крвавог обрачуна у Власеници: Свађу због пута рјешавао ножем

ВЛАСЕНИЦА - Зоран Ступар из Власенице ухапшен је због сумње да је ножем насрнуо на Амира Ферхатовића и његову мајку Разу испред њихове куће у Власеници, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама узрок обрачуна су наводно размирице које су  имали одраније, у вези са коришћењем локалног пута.

Ферхатовић се у сриједу, како су пренијели поједини медији, враћао са посла кући када га је око 14 часова пресрео Ступар којег, према његовим ријечима, зна само из виђења.

- Живим с мајком, супругом и троје малољетне дјеце. Ушао је за мном у двориште и разбио флашу којом ме је порезао. Моја мајка је истрчала из куће, а он је из џепа извадио нож којим је онда насрнуо на мене, али је порезао моју мајку по руци - испричао је Ферхатовић за сарајевске медије.

Истакао је да нападача не зна лично те да га је осумњичени и раније тражио у дворишту. Ферхатовићева мајка је изјавила да ју је извјесни Ступар ножем посјекао по рукама.

- Преплашена сам и повријеђена ножем. Нападач је кренуо према мом сину   а ја сам стала да заштитим дијете. Задобила сам посјекотину на руци.  Ми тог човјека готово и не познајемо. Видјели смо га неколико пута у граду - испричала је Ферхатовићева.

Ступар је према незваничним информацијама сјео и чекао полицију која је након пријаве стигла за пет минута на лице мјеста.

Мјештани Власенице су казали су је Ступар добар комшија, те да до сада нису имали са њим проблеме.

- Не знам шта је било ни шта је довело до тога. Са њим нисам имао проблема. Какве размирице су између њих, није моја ствар - казао је Ступаров познаник.

Полиција

У Полицијској управи Зворник потврдили су да А. Ф. и Р. Ф. повријеђени када их је осумњичени З. С. напао.

- А. Ф. и Р. Ф. су задобили повреде настале оштрим предметима. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево у подручној канцеларији Власеница - казали су у ПУ Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана