Детаљи убиства у Грудама: Убијен бивши посланик, нападач из калашњикова пуцао по гостима кафића

Jасмина Салопек
Foto: Дневни аваз

ГРУДЕ - Мате Гризељ (34) и Велимир Бушић (60), познати предузетник, један од оснивача ХДЗ-а 1990 и бивши посланик у Скупштини Западнохерцеговачког кантона, убијени су, док су двије особе рањене у крвавом походу у мјесту Горица код Груда.

До пуцњаве је дошло ноћас око два часа испред кафића „Змај“ и свему је претходила свађа у кафићу, након које је нападач отишао кући и вратио се с калашњиковим, а затим почео да пуца по људима који су се налазили испред кафића. Према непотврђеним информацијама, пуцао је Јозо Јасак (50) из Горице, који је и прије 20-ак година учествово у једном обрачуну, а тада је користио бомбу..

Немиле сцене догодиле су се током одржавања традиционалне прославе поводом дана светог Стјепана, заштитника локалне жупе.

Федерални медији наводе да су нападача савладали људи који су се затекли у близини кафића.

Два мушкарца преминула су на лицу мјеста, а два су повријеђена и превезена у Универзитетску клиничку болницу Мостар. Ж.Г (73) тешко је повријеђен и у животној је опасности те су му, незванично, морали ампутирати ногу. А.Г (25) је лакше повријеђен.

"Аваз" наводи да је у  Горици тренутно опсадно стање.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Западнохерцеговачког кантона потврдили су вијест о двостуком убиству.

- Полицијска управа Груде примила пријаву да је у мјесту Горица, општина Груде, дошло до пуцњаве  из ватреног оружја, а том приликом је више особа упуцано - саопштено је из МУП-а.

Додају да је полиција одмах по пријави изашла на мјесто догађаја, те су са њима на терену били и дежурни тужилац, који је наложио истрагу и обдукцију тијела настрадалих и дежурна екипа Хитне помоћи Дома здравља Груде.

- Нападач је ухапшен и терети се за кривично дјело убиство и недопуштено држање оружја или експлозивних материја. Утврђено је да су двије особе смртно страдале а још двије су задобиле повреде из ватреног  оружја- наводе из полиције.

Увиђај на мјесту пуцњаве извршили су полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а и ПУ Груде а предузимају се и друге мјере и радње у циљу расвјетљавања свих околности овог кривичног дјела и у циљу документовања истог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана